Nog geen deal bij NS

Er is nog geen deal bij NS over coronamaatregelen, cao, sociaal plan en pensioenregeling. NS heeft haar plan van aanpak toegelicht. Dat was onvoldoende voor CNV Vakmensen en de andere bonden. NS komt met een nieuw voorstel. 7 augustus gaan we verder.

NS presenteert voorstel: nog onvoldoende voor CNV Vakmensen
NS heeft op 5 augustus 2020 het voorstel voor een plan van aanpak gepresenteerd. Dat plan van aanpak verschilde niet veel van het door NS gepubliceerde factsheet. Onduidelijk was wat nu coronagerelateerd is, en wat met de strategische plannen van NS te maken heeft. Daardoor werd het overleg wat warrig.
Later in het overleg was daar iets meer duidelijkheid over. Het heeft nogal wat tijd gekost om de argumenten achter de voorstellen te achterhalen. Dat is nodig om te kijken of je tot een oplossing kan komen.

Verzoek om een nieuw voorstel
CNV Vakmensen heeft aangegeven mandaat te hebben ontvangen van de leden om te gaan praten, maar niet tegen elke prijs. We vragen om zoveel als mogelijk duidelijkheid over de toekomst van de medewerkers. Het voorstel van NS voldeed daar helaas nog niet aan. Wij hebben NS gevraagd met een hernieuwd voorstel te komen. Dat komt er. Op 7 augustus gaan we daarover onderhandelen. Vanzelfsprekend houden wij jou op de hoogte.

Nog vragen en/of opmerkingen?
Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan kan je bij mij terecht.

Ike Wiersinga,
bestuurder CNV Vakmensen
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
M 06 2350 0986