Meldpunt Horeca

Deel jouw verhaal met ons!

Veel horeca-werkgevers staan bekend om het niet opvolgen van de regels tegenover hun personeel. Neem bijvoorbeeld de uitbetaling van je salaris. Dit is vaak te weinig of je krijgt zwart uitbetaald. De ene werkgever is zich er niet bewust van, de ander juist wel. Werk jij in de horeca? Wij horen graag jouw verhaal.

Veel voorkomende overtredingen in de horeca

  • Je krijgt te weinig salaris (overtreding Wet minimumloon)
  • Je krijgt je salaris contant in plaats van via de bank (dit is wettelijk verboden)
  • Je hebt slechts een klein contract en krijgt daarnaast zwart uitbetaald (dit is wettelijk verboden)
  • Je hebt nog steeds een nul-urencontract en dus geen zekerheid over je inkomen, terwijl je al jaren in de horeca werkt
  • Je maakt te veel uren, de werkdruk is te hoog (overtreding Arbeidstijdenwet)

Deel jouw verhaal met ons

Hoe gaat het er bij jou aan toe? Herken jij jouw eigen situatie hierin? Wij horen graag als het goed gaat, maar ook zeker als er dingen beter moeten. Deel jouw verhaal met ons. Wij helpen je graag als je hulp nodig hebt.

Deel hier je ervaring
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None

Inspectie SZW heeft speciale aandacht voor de horeca

Ook de Inspectie SZW maakt zich hard voor eerlijk, gezond en veilig werken. Vanwege de vele overtredingen in de horeca heeft de Inspectie hiervoor speciale aandacht voor, met het programma Horeca en detailhandel. Het programma richt zich op het beschermen van (kwetsbare) werknemers en het aanpakken van werkgevers die zich niet aan de wet houden.

De Inspectie maakt voor dit programma gebruik van handhaving, bewustwording en gedragsverandering om de misstanden aan te pakken. Ook werkt de Inspectie nauw samen met de Belastingdienst, UWV, IND, gemeenten en brancheorganisaties.