Update cao Sodexo

Vandaag hebben jullie van Sodexo de update gekregen over de stand van zaken met betrekking tot de cao en aanvullende afspraken die zijn gemaakt om enigszins tegemoet te komen aan de huidige situatie.

Belangrijkste afspraken cao en sociaal plan

Hieronder zetten we de belangrijkste afspraken uit de cao op een rij:

Collectieve loonsverhoging

Per 1 juli 2023 wordt het loon collectief met 3% verhoogd van medewerkers die per
31 maart 2023 werkzaam zijn onder de cao FF.

Salarisschalen

Per 1 januari 2023 wordt het maximum van de salarisschalen met 5% verhoogd. Dit betekent dat er meer ruimte voor salarisgroei ontstaat.

Winstdelingsregeling

Het maximum van de winstdelingsregeling wordt met ingang van het financiële jaar (september 2022 tot en met augustus 2023) verhoogd van 6,5% naar 7,5%. Sodexo wil hiermee een belangrijk signaal afgeven naar de toekomst: “als we groeien, groeien we samen”.

Overige cao-afspraken

Verder zijn in de nieuwe cao-afspraken gemaakt over de eenmalige uitkering die in de zomer is uitgekeerd, opleiding en ontwikkeling, een maatwerkregeling voor reiskosten en afspraken over waarneming, promotie en demotie.

  • De thuiswerkvergoeding van € 1,25 netto per volledig vanuit huis gewerkte dag uit artikel 3 van de cao “Sodexo Thuisafspraken WorkX” gaat tijdelijk opnieuw gelden van 1 november 2022 tot 1 maart 2023.
  • De vergoeding van woon-werkverkeer van artikel 5.4.2 wordt tijdelijk van 1 november 2022 tot 1 maart 2023 verhoogd van € 0,16 per kilometer naar € 0,19 per kilometer.
  • De eerder afgesproken maatwerkregeling reiskosten blijft gelden. Het OV blijft ook volledig vergoed worden.
  • Vanaf 1 januari 2023 kunnen medewerkers in plaats van de helft van hun ADV dagen, alle ADV dagen flexibel inzetten voor verlof, salaris of aanvulling op pensioen. Dit geeft je als medewerker nog meer keuzevrijheid over je arbeidsvoorwaarden. De manier waarop en het moment voor de keuze wordt binnenkort bekend gemaakt. Als je geen keuze maakt, blijven je ADV dagen behouden.

Sociaal plan

Er is ook een nieuw sociaal plan voor heel Sodexo. Dit sociaal plan loopt tot 1 juli 2024. 

De cao-onderhandelingen zijn hiermee afgerond. 


Mochten er nog vragen zijn, laat het dan nog even weten.

Erik Maas
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
e.maas@cnvvakmensen.nl 

Robertino Mulder
Kaderlid CNV Vakmensen 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error