Update onderhandelingen sociaal plan Alliance

Zoals jullie weten zijn wij (Albert Spieseke en Rick Pellis) met jullie werkgever in gesprek geweest voor een sociaal plan. Wij willen jullie graag op de hoogte stellen van de stand van zaken.

De meeste van jullie hebben ons gesproken tijdens een van de bijeenkomsten in Meppel of Krimpen aan den IJssel. Hier hebben we uitleg gegeven over het proces van reorganiseren en wat onze rol als vakbonden hierin is. Ter sprake is gekomen dat wij bij reorganisaties een sociaal plan wensen af te spreken voor de medewerkers die hierdoor getroffen worden. Wij zijn blij dat de opkomst van deze bijeenkomsten groot was en dat we veel input van jullie hebben ontvangen. Hiermee konden wij goed beslagen ten ijs komen tijdens de onderhandelingen.

Onderhandelingen sociaal plan
Op woensdag 22 en maandag 27 juni zijn wij in onderhandeling gegaan voor een sociaal plan met jullie werkgever. Het bleek dat de verschillen nog te groot waren en er een derde gesprek plaats moest vinden. De derde onderhandelingsronde heeft plaats gevonden op woensdag 29 juni. Het waren constructieve gesprekken en het lijkt erop dat we op de meeste punten overeenstemming hebben gevonden.

Wij zijn op dit moment nog in afwachting van een tekstvoorstel voor het sociaal plan en de RVU regeling (regeling vervroegd uittreden) voor de werknemers die 3 jaar voor hun AOW datum zitten. Mochten we overeenstemming krijgen over de teksten, dan zullen wij dit aan jullie voorleggen en kunnen jullie je stem uitbrengen over dit sociaal plan. Er is pas een sociaal plan wanneer onze leden met meerderheid hebben ingestemd.

Wat nu te verwachten?
Wij hebben op 14 juli weer een overleg gepland waarin we de tekst van het voorstel van de werkgever door gaan nemen. Mochten we hier overeenstemming over krijgen dan zullen we dit met jullie delen en kunnen jullie hier op stemmen. Ook organiseren we weer bijeenkomsten om het sociaal plan met jullie door te nemen. We zullen dan uitleg geven over alle punten die er in staan, hoe de onderhandelingen zijn verlopen en hoe wij tegen het resultaat aan kijken.

Voorlopige data bijeenkomsten
Dinsdag 19 juli – Krimpen aan den IJssel (10.30 tot ongeveer 11.30 uur)
Woensdag 20 juli – Meppel (In de middagpauzes: 12.00–12.30 / 12.30-13.00 / 13.00–13.30)

De uitnodiging zullen jullie ontvangen wanneer er overeenstemming is over de teksten. Jullie ontvangen dan meteen een mail met het sociaal plan met een stemknop waarop je je stem uit kunt brengen.

Albert Spieseke – Bestuurder CNV Connectief
Rick Pellis – Bestuurder CNV Vakmensen