Onderhandelingsresultaat cao Technische Groothandel

CNV Vakmensen heeft alsnog een onderhandelingsresultaat bereikt met de werkgevers in de Technische Groothandel (WTG). Na een moeizame periode van overleg hebben we samen met de collega bonden een resultaat bereikt, welke een verbetering is van het “ultieme bod” wat werkgevers aanvankelijk deden.

Moeizaam cao-overleg

We sluiten hiermee een periode af van een cao-traject waarin zich van alles afspeelde. In november was er nog een werkgeversvoorstel voor een loonsverbetering van 3% en een eenmalige uitkering van € 500,-. Dat werd uiteindelijk bijgesteld naar 5% en € 1000,- eenmalig tijdens een looptijd van 15 maanden. Dat was het zgn. “ultieme bod” van de WTG. Wat ons betreft een eindbod en het werd ook door een meerderheid van de leden van álle bonden afgewezen. Maar nu hebben we dan toch een resultaat bereikt wat meer tot de verbeelding spreekt en waarover we jouw mening willen weten.

Onderhandelingsresultaat

De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat is bijgevoegd. Belangrijke punten op hoofdlijn:
 • Looptijd: 1 jaar (1 oktober 2022 tot 1 oktober 2023)
 • Stijging van het salaris:
  • Per 1 april 2023: 4% structurele loonstijging voor alle salarissen (CAO-schalen en de daadwerkelijke betaalde salarissen), met een minimumbedrag van € 90 bruto.
  • Per 1 september 2023: 2% structurele loonstijging voor alle salarissen (CAO-schalen en de daadwerkelijke betaalde salarissen).
  • Door dit minimumbedrag van €90,- stijgen de salarissen aan de onderkant van het loongebouw verhoudingsgewijs meer. Dat betekent dat we eigenlijk spreken van een totale loonsverbetering van 6,7%.
  • Eenmalig €1000-.
          Over verrekening van eerder ontvangen verhogingen e.d. is meer te zeggen. Zie voor de            volledige tekst het onderhandelingsresultaat.
 • Reiskosten: Door lang niet alle werkgevers wordt een reiskostenvergoeding gehanteerd. In de cao wordt opgenomen dat dit nu wel moet met een minimum vergoeding van 0,19 cent per kilometer. Ook over de uitwerking van deze regeling staat meer in de tekst van het onderhandelingsresultaat.

We leggen het ter stemming voor

Het is nu aan de leden of CNV Vakmensen kan instemmen met dit onderhandelingsresultaat. Dat kan door deze link te gebruiken. We leggen een onderhandelingsresultaat met een neutraal stemadvies voor. Breng je stem voor 20 februari aanstaande uit!

Krijg je deze nieuwsbrief per post dan kan je niet op de link klikken. Ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/caos en typ Technische Groothandel in het zoekveld. Je kunt hier bij de tijdsbalk stemmen.

Als de meerderheid van de uitgebrachte stemmen negatief is dan gaan we ervan uit dat de leden in actie willen komen en worden ze daarvoor benaderd. Iets anders staat ook CNV Vakmensen dan niet meer te doen!

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga naar jouw cao-pagina.

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen kun je kwijt op de cao-pagina of bij mij via onderstaande gegevens.


Arie Kasper, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 1320 8402 / a.kasper@cnvvakmensen.n

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error