Nieuwsbrief Daily Fresh Food

Hierbij ontvangen jullie een nieuwsbrief in verband met de ontwikkelingen bij jullie bedrijf Daily Fresh Food. In de vorige nieuwsbrieven heb ik jullie geïnformeerd over: 1. het tot stand komen van een ondernemingsraad bij DFF; 2. nader onderzoek naar het niveau van jullie pensioen (dispensatie onderzoek door het A.Z.L. te Heerlen); EN 3. correcte toepassing van de cao Foodservice bij DFF (naleving arbeidsvoorwaarden cao).

De ondernemingsraad is nu al geruime tijd actief bij jullie bedrijf en ik geef de leden van de OR een compliment hoe zij hun werk als OR lid verrichten. Zeker in de twee jaar met Corona beperkingen hebben zij hun best gedaan om jullie belangen te behartigen.

Het dispensatie onderzoek door de afdeling handhaving van A.Z.L. is afgerond en volgens de  contactpersoon van A.Z.L. die het onderzoek verrichtte is jullie pensioenregeling van hetzelfde niveau als dat van het bedrijfstakpensioenfonds voor de Foodservice (Bpf Foodservice).

Over het correct toepassen van de cao bij DFF is enige discussie;  het komt regelmatig bij diverse werkgevers voor dat zij een cao artikel anders lezen (interpreteren) dan dat er op papier staat.

Over het algemeen volgt DFF de cao afspraken goed, maar over enkele artikelen zijn onze juristen / de vakbondsbestuurder aan het onderzoeken wat de correcte toepassing moet zijn. Hierover is ook contact met de landelijke cao onderhandelaar Arie Kasper van CNV Vakmensen. Hierover ontvangen jullie nog nadere informatie via een aanvullende Nieuwsbrief.

Bedrijfs Contact Persoon DFF
Namens CNV Vakmensen is bij jullie bedrijf Don Hendriks contact persoon. Don is tevens Delegatie Lid van de Landelijk cao commissie. Mocht je vragen hebben dan kun je bij Don terecht. Bij een officiële individuele kwestie dien je de landelijke CNV Info-lijn te bellen (030 – 751 10 07).

De organisatie graad van CNV Vakmensen bij Daily Fresh Food is goed, maar kan altijd beter. Vraag daarom eens aan je collega of zij/hij al lid is van CNV Vakmensen. Mocht je collega nog geen lid zijn verwijs haar/hem dan naar de voordelen van het lidmaatschap. Bijvoorbeeld, dat er bij het vakbondslidmaatschap automatisch gezins-rechtshulp zit. Zie verder www.cnvvakmensen.nl

Vanaf 1 april aanstaande wordt de belangen behartiging namens CNV Vakmensen verder uitgevoerd door de nieuwe collega Rémy Biesmans. Rémy is bereikbaar via 06 28 33 42 84 of per mail:
r.biesmans@cnvvakmensen
Rémy is in de regio Limburg - zuidoost Brabant het eerste aanspreekpunt voor de sector voeding.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Met Daily Fresh Food heb ik enkele jaren geleden voor het eerst contact gehad tijdens onderhandelingen voor een sociaal plan bij de overname van De Keuken van Limburg. In de tussentijd is er veel gebeurd, zoals wijziging van eigenaren DFF, de Corona pandemie en nu de oorlog in Oekraïne. Ik ben onder de indruk geraakt van jullie betrokkenheid bij het bedrijf en de inzet die jullie elke dag tonen voor DFF. Vooral de medewerkers die heel vroeg in de ochtend op pad gaan om producten van DFF te bezorgen. Ik bedankt hierbij de (kader)leden voor de bijdrage en informatie betreffende het bedrijf Daily Fresh Food de afgelopen jaren.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Voor jullie Poolse collega’s zijn er vraagbaken bij CNV Vakmensen in dienst die de Poolse taal spreken. Daarom staat onder deze Nieuwsbrief informatie in de Poolse taal.

DLA POLSKICH PRACOWNIKÓW PRACUJĄCYCH W DELY FRESH FOOD.
Biuletyn zawiera informacje o CNV Vakmensen, związku zawodowym działającym w DAILY FRESH FOOD.
W razie pilnych pytań prosimy o kontakt z polskim doradca CNV Vakmensen: W. Koreneef (06 5578 0088) lub J. Palinska  ( 06 2833 4279).

René Jongen
vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
E: r.jongen@cnvvakmensen.nl
M: +31 6 5120 2961