Meerderheid leden positief over onderhandelingsresultaat cao Technische Groothandel

Leden van CNV Vakmensen hebben hun stem uitgebracht op het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao in de Technische Groothandel. Een meerderheid van de leden die hun stem hebben uitgebracht was akkoord en dat is ondertussen aan de sociale partners gemeld.

Het kon nog alle kanten op

Gedurende de hele periode dat de leden konden stemmen bleek dat de “ja” stemmers steeds de meerderheid hadden boven de “nee” stemmers en dat is ook zo gebleven. Een groter aantal leden dan ooit heeft gestemd en er zijn veel meningen geuit, opmerkingen geplaatst en vragen gesteld. Het onderhandelingsproces en het uiteindelijke resultaat was voor sommigen reden voor boze reacties maar soms ook voor verzuchting. Er was in ieder geval voldoende aanleiding om nader uitleg te geven over de onderwerpen in het onderhandelingsresultaat. Die uitleg heb je afgelopen week mogen ontvangen en gelet op de reacties voldeed dat aan de behoefte. 

Hoe nu verder

Er komt nu een nieuwe cao waarvan de tekst kan worden opgemaakt. Dat is nog niet zo eenvoudig omdat salarisschalen moeten worden aangepast op de nu overeengekomen verhogingen en die van het Wettelijk Minimum Loon (ruim 10%). Dat geeft een scheef beeld aan de onderkant van sommige schalen en daarover zullen we met werkgevers overleg moeten voeren. Maar er staat voor het komend half jaar nog veel meer op de agenda.

De afspraken welke we nu hebben gemaakt gingen over inkomen en de reiskosten maar er waren ook door CNV Vakmensen veel meer voorstellen gedaan op inhoudelijke thema’s. Denk aan een sterke vereenvoudiging én verbetering van het generatiepact, een (verplicht) pensioen voor alle medewerkers in de branche, verlof, inzet op duurzame inzetbaarheid enz.

In aanloop naar een nieuwe cao vanaf 1 oktober a.s. gaan we daar het komend half jaar over doorpraten met de werkgevers. De bedoeling is dat we op de verschillende inhoudelijke thema’s tot overeenstemming komen om die direct te kunnen opnemen in een onderhandelingsresultaat wat er dán moet komen.

Loonontwikkeling vanaf 1 oktober 2023

Behalve die inhoudelijke onderwerpen spreken we ook dan weer over een loonsverhoging en zullen we de hoogte van de reiskostenregeling ook direct aan de orde stellen. Nu was alles erop gericht een reiskostenregeling voor álle medewerkers in de cao opgenomen te krijgen en dat is gelukt. Voor de komende cao willen we het bedrag wat fiscaal vrij kan worden betaald en dat is meer dan 19 cent!

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga naar jouw cao-pagina.

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen kun je kwijt op de cao-pagina of bij mij via onderstaande gegevens.

Arie Kasper
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 1320 8402
E: a.kasper@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error