Loonbod Mediq is nog niet voldoende

Op maandag 11 maart heeft een tweede cao-overleg plaatsgevonden tussen vakbonden en Mediq. In dit overleg is er gesproken over het loonbod van Mediq. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn hierin nog niet ter sprake geweest. CNV Vakmensen vindt het loonbod nog niet voldoende.

Voorstel Mediq

Mediq biedt in totaal 4% loonsverhoging, wat ongeveer € 92,- per maand betekent. Dit loonbod vanuit Mediq vinden wij ver onder de maat! Gezien het koopkrachtverlies dat de afgelopen jaren door inflatie is geleden vinden wij dat de  mensen recht hebben op een stevige verhoging die zorgt voor koopkrachtherstel.

Het loonbod van Mediq bestaat uit drie delen, maar slechts twee delen (de structurele verhoging en verhoging op de schalen) zouden daadwerkelijk direct merkbaar zijn in jouw portemonnee!

Het loonbod bestaat uit het volgende:

  • +2% salarisverhoging per mei 2024
  • +2% gemiddelde merit verhoging t.o.v. de RSP
  • +2% op maximumschalen

Voortgang gesprek

Wij zijn van mening dat er een structureel bedrag moet worden toegevoegd aan de salarissen van werknemers, om de koopkracht op de lange termijn te herstellen en te beschermen. Daarom hebben wij een minimaal bruto maandbedrag van € 275 voor iedere werknemer voorgesteld. In de laagste loonschalen zou dit een gemiddelde verhoging van 11,8% betekenen.

Volgend overleg

Naar aanleiding van deze onderhandeling heeft Mediq aangegeven om bij het volgende overleg met een nieuw loonbod te komen. Op woensdag 20 maart gaan we verder met onderhandelen. Laat vooral weten hoe jij over dit loonbod denkt!

Wij houden jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl Samen staan we sterker!

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan.

Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld Mediq in.

Abel Smit
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 1871 0579
E: ab.smit@cnvvakmensen.nl