Leden stemmen in met nieuwe cao Technische Groothandel

Een ruime meerderheid van de CNV leden die werkzaam zijn in de Technische Groothandel heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao. Ook bij de werkgevers (WTG) en bij de RMU heeft de achterban ingestemd. De nieuwe cao kan er dus komen.

Stemming

Meer dan 80% van de leden die hebben gereageerd was positief over het onderhandelingsresultaat. Dat stemt tot tevredenheid omdat dit onderhandelingsresultaat beter was dan het eindbod waar de werkgevers eerder mee kwamen (en vervolgens ook weer introkken). 

Kritiek

Onze raadpleging geeft de mogelijkheid de keuze te onderbouwen. De kritiek was soms niet mals maar doorgaans ook opbouwend. De magere loonontwikkeling is voor velen een doorn in het oog maar de eenmalige uitkering maakt veel goed. Dat in de cao de leeftijdsdagen in stand blijven -waar de werkgevers eerder nog vanaf wilde- is goed gevallen. Sommigen vinden dat  werkgevers kennelijk onvoldoende in de gaten hebben dat die leeftijdsdagen er zijn gekomen om de oudere medewerkers een klein beetje te ontzien. “Ruil dat dan niet in voor een 80-90 regeling waar niet iedereen van gebruik kan maken!”

Zowel de Vitaliteitsregeling als de Pensioen in zicht regeling is goed gevallen al vindt men dat het vitaliteitsbudget ook weer aan de magere kant is.  

Hoe verder

Sociale partners gaan de nieuwe bepalingen onderbrengen in de cao en aan de slag met de invoering van de verschillende onderdelen. Daarvan houden we je natuurlijk op de hoogte. Je werkgever kan je vragen om mee te werken aan een enquête welke de werkgevers samen met De Unie uitvoert. Dat heet DigiC. CNV Vakmensen is een onafhankelijke vakbeweging en werkt daar niet aan mee. Bovendien kan de nieuwe cao er komen nu een meerderheid van ónze leden en de WTG al heeft ingestemd.

Vragen/opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen over jouw werk of het lidmaatschap kan je bij Arie Kasper terecht. En als je goed geïnformeerd wilt zijn, kan je ook de cao-pagina bezoeken. Je kunt daar het hele cao-traject volgen, meepraten en je vragen stellen. Ga hier naar jouw cao-pagina Krijg je deze nieuwsbrief per post? Ga dan naar https://www.cnvvakmensen.nl/handel/groothandel/cao-technische-groothandel/

Wil je in het vervolg de nieuwsbrief ook liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga naar www.cnvvakmensen.nl/mijncnv/ en pas jouw gegevens aan.

Arie Kasper
bestuurder CNV Vakmensen
M.: + 31 6 1320 8402
a.kasper@cnvvakmensen.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error