Stemmen eindbod cao Technische Groothandel

Op 30 november hebben de werkgevers in de Technische Groothandel (WTG) een “Definitief voorstel cao Technische Groothandel” uitgebracht. CNV Vakmensen beschouwt dit als een eindbod. Verder onderhandelen heeft namelijk geen zin, dat heeft de werkgeversdelegatie wel duidelijk gemaakt.

Definitief voorstel nieuwe cao

Het cao-overleg met de werkgevers in deze sector verloopt vaak moeizaam en zo ook dit jaar. Na meerdere onderhandelingsrondes over slechts enkele onderwerpen zijn we er niet uitgekomen. Werkgevers hebben nu een -wat zij noemen- definitief voorstel voor nieuwe cao-afspraken uitgebracht. De brief van de WTG is bijgevoegd maar concreet gaat het hier om:

  • Looptijd van de nieuwe cao: 1 oktober 2022 tot en met 31 december 2023.
  • Loonsverhoging: 4% in januari 2023, € 1.000 eenmalig (uitgaande van fulltime, verder naar rato) en 1% loonsverhoging in oktober 2023.
  • Verplichting tot het voeren van een reiskostenregeling (niet ieder bedrijf heeft zo’n regeling).
  • Looptijd gebruiken voor verder overleg andere cao-thema’s.

Wat betekent een eindbod?

Als we over een eindbod van werkgevers spreken betekent dit dat er niet meer valt te onderhandelen. Dat is teleurstellend omdat je er liever met elkaar uitkomt met een voor alle partijen acceptabele cao-afspraak. CNV Vakmensen is blij met de verplichting tot het hanteren van een reiskostenregeling (hadden wij ook voorgesteld) maar dat is ook alles. We willen een betere loonsverhoging dan er nu wordt geboden. Reparatie van de inflatie speelt daarbij een belangrijke rol maar ook waardering voor de inzet van de werknemers in een sector waar het goed gaat.

Informatiebijeenkomst via Teams (digitaal)

We willen dit eindbod van werkgevers in gesprek met onze leden graag toelichten in een zogenaamde “Teams” bijeenkomst. Dat gebeurt digitaal via computer, tablet of telefoon. Dat doen we op maandag 12 december van 19.00 tot 20.00 uur. Om deel te nemen, gebruik deze link.

Leden hebben het laatste woord

Dit betreft een eindbod van de werkgevers en dat betekent dat wij de leden dit met een negatief stemadvies voorleggen. Klik hier om je stem uit te brengen. Stemmen kan uiterlijk 20 december 2022. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan vind je de link op de cao-pagina.

Leden van CNV Vakmensen worden via de DigiC methode mogelijk benaderd door De Unie. Eerder dit jaar hebben De Unie en werkgevers deze methode gebruikt om informatie over cao-onderwerpen in te winnen en nu wordt het gebruikt om je mening te geven. In eerdere nieuwsbrieven schreven we er al over; CNV Vakmensen deed en doet hieraan niet mee omdat wij onafhankelijk van werkgevers met de medewerkers willen communiceren. Als je via DigiC je stem ook uitbrengt geven we je het advies te stemmen zoals je dat ook doet als lid van CNV Vakmensen.

Praat mee op de cao-pagina

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga dan naar onze cao-pagina.

Vragen?

Vragen of opmerkingen over dit onderhandelingsresultaat kun je kwijt op de cao-pagina of bij mij via onderstaande gegevens.

Arie Kasper, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 1320 8402 / a.kasper@cnvvakmensen.nl

 

 

Downloads

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error