Leden wijzen eindbod Technische Groothandel af

Naar aanleiding van het cao-eindbod van de werkgevers in de technische groothandel (WTG) hebben veel leden gereageerd en de reacties zijn niet mals. We staan mogelijk pas aan het begin van een periode waarin de leden van vakbonden hun kracht moeten tonen en als dit eindbod niet verdwijnt gaan we dat ook zeker doen!

Reacties van leden

Veel leden spreken over goed draaiende en winstgevende bedrijven met een grote omzet. En dat al gedurende lange tijd. Maar ook spreekt men over toenemende drukte, lange werkdagen en overuren. En soms leidt krapte in het aantal medewerkers er toe dat het beschikbare personeel nog een stapje harder moet lopen.

“En dan krijg je van de werkgevers een loonbod waarbij alleen rekening wordt gehouden met hun eigen portemonnee; beschamend” aldus een lid.

Werkgevers hebben niet gereageerd

Na het door de werkgevers uitgebrachte eindbod is er van hen niets meer vernomen. Kennelijk willen de werkgevers het er echt op laten aan komen. Nou, dat kan. We kijken nu naar mogelijkheden om onze eisen kracht bij te zetten.

Eerst de oliebollen

Veel mensen hebben in de periode rond de feestdagen verlof opgenomen. Omdat we met de werkgevers hebben afgesproken in de 3e week van januari 2023 met hen de uitslag van de ledenraadpleging te delen zullen we de eerste stappen voor een mogelijk actietraject ook pas in de maand januari 2023 nemen. Dat duurt dus nog een paar weken en dat betekent ook dat de werkgevers nog even tijd hebben om bij zinnen te komen. We willen dat dit eindbod in de prullenbak verdwijnt en dat gaan we de werkgevers ook vertellen. Pas daarna kunnen we weer aan de cao overlegtafel terugkeren om over een beter loonbod te praten. De bal ligt bij de WTG!

We houden je vanzelfsprekend op de hoogte en ondanks dit alles toch heel fijne feestdagen en een voorspoedig 2023 gewenst!

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga naar jouw cao-pagina.

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen kun je kwijt op de cao-pagina maar ook kun je terecht bij Arie Kasper, onderhandelaar in deze sector namens CNV Vakmensen. Zijn gegevens staan hieronder.

Arie Kasper, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 1320 8402 / a.kasper@cnvvakmensen.nl

 

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error