Eindbod Technische Groothandel van tafel

Op 18 januari hebben sociale partners in de Technische Groothandel voor het eerst weer over de situatie gesproken sinds een meerderheid van de leden van álle betrokken vakorganisaties het eindbod van de werkgevers (WTG) hadden verworpen. Werkgevers hebben nu het eindbod ingetrokken.

Afwijzing door leden

Tijdens dat gesprek hebben we verteld wat het eindbod voor (vaak negatieve) gevoelens opriep bij de leden. Bijvoorbeeld dat er “veel en hard was gewerkt, dat het erg druk was en -ook door gebrek aan personeel- een stapje harder werd gelopen. Met dit eindbod werd dat niet gewaardeerd. Werkgevers zouden er op deze manier wel erg goedkoop mee wegkomen” en nog meer woorden van die strekking, over de inflatie nog maar te zwijgen.

Ruimte voor overleg

Omdat de werkgevers het eindbod hebben ingetrokken was er voor CNV Vakmensen nu ruimte om met de werkgevers het gesprek weer aan te gaan. De WTG heeft in vervolg hier op aangegeven dat uiterlijk 20 januari 2023, een nieuw voorstel van de WTG kan worden verwacht. Woensdagochtend 25 januari aanstaande gaan we het cao-overleg hervatten.

(Nog) geen acties

Uit het aantal reacties blijkt dat onze oproep om mee te denken over acties en deze ook te ondersteunen kennelijk niet alle leden heeft bereikt en/of de aandacht wat is weggeëbd. Wij denken dat de verlofperiode tijdens en na de feestdagen daar een rol in speelt. Nu het eindbod van tafel is en we weer in gesprek gaan met de werkgevers geven we aan dat overleg prioriteit. 

We houden je op de hoogte!

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga naar jouw cao-pagina.

Vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen kun je kwijt op de cao-pagina of bij mij via onderstaande gegevens.

Arie Kasper, bestuurder CNV Vakmensen
M  06 1320 8402 /  a.kasper@cnvvakmensen.nl