Rol CNV Vakmensen bij Mediq

Jullie hebben keer op keer massaal laten weten: CNV Vakmensen en FNV moeten de cao bij Mediq afsluiten zonder de AVV. Mediq heeft nu laten weten wat Mediq wil.

Mediq schrijft letterlijk: "Wij willen niemand uitsluiten als het gaat om cao-onderhandelingen. Wel hebben wij de wens en het vertrouwen om met de vakbond AVV een cao af te sluiten. Uiteraard zijn FNV Handel en CNV Vakmensen uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens deze onderhandeling. Het is voor ons echter een vereiste dat alle medewerkers van Mediq een stem hebben in de cao." Tot zover het citaat.
 
Wat staat hier eigenlijk? Mediq wil met AVV een cao afsluiten. CNV Vakmensen en FNV mogen hierbij aanwezig zijn.
 
Mediq wil dat wij luisteren naar het volledige personeel. Vreemd is dat Mediq dat zelf niet doet. Want het personeel wil geen AVV. Het personeel wil alleen CNV Vakmensen en FNV. CNV Vakmensen wil graag de mening van al het personeel mee nemen. Niet leden hebben bij CNV Vakmensen een adviserende stem, CNV-leden hebben een besluitvormende stem. Dus ook bij CNV Vakmensen hebben alle medewerkers een stem, precies wat Mediq wil.
 
Natuurlijk gaan wij als CNV Vakmensen wel naar dat overleg toe. Er is nog geen datum voor dat overleg. CNV Vakmensen zal daar vertellen wat jullie willen:
  • een cao met CNV Vakmensen en FNV 
  • een structurele loonsverhoging
  • geen sigaar uit eigen doos (Mediq moet de loonsverhoging betalen, jij niet)
Heb jij nog andere dingen die je wilt in de cao? Mail of bel met
 
Roel van Riezen
06 51 60 20 34
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error