Groothandel Textiel en aanverwante artikelen: Deze maand een salarisverhoging!

Vroeg in de zomer heeft CNV Vakmensen voor een nieuwe cao onderhandeld en we zijn met instemming van de leden in de Groothandel in Textiel en aanverwante artikelen tot een akkoord gekomen. Het leek ons goed om enkele van die afspraken in herinnering te brengen.

Salaris:
Zo werd afgesproken dat de salarissen per 1 december 2021 met 1,5% worden verhoogd. Dat gaat niet alleen over de salarisschalen maar ook over de werkelijk betaalde salarissen. Omdat het een zogenaamde minimum-cao is mag de werkgever de arbeidsvoorwaarden in het voordeel van de werknemer aanpassen. Als jouw salaris dus beter is dan het salaris waar je volgens de salarisschaal van de cao recht op hebt, moet de werkgever toch over het werkelijk betaalde salaris de verhoging toepassen. Alleen als je al eerder dit jaar een structurele salarisverhoging hebt gehad mag dat nu worden verrekend.

Eenmalige uitkering:
Er is ook afgesproken dat de werknemers in de maand januari 2022 een eenmalige uitkering van €250,- ontvangen. Parttimers ontvangen een bedrag naar rato van het aantal uren dat ze volgens hun arbeidscontract per week werken.

Oproep deelname aan een werkgroep:
Komend jaar willen we met enkele werkgroepen aan de slag. Er komt een analyse rondom de werktijden, arbeidsduur en toeslagen maar ook gaan we kijken naar de mogelijkheden voor thuiswerken en wat daar over af te spreken is. Er zijn meer te bespreken thema's denkbaar maar deze zijn in ieder geval zeker.

In deze werkgroepen hebben vertegenwoordigers van werkgevers en vakbonden zitting.
CNV Vakmensen juicht ook participatie van leden in werkgroepen als deze toe. In zo'n werkgroep ga je samen aan de slag met het thema wat voor ligt.
Vragen als: Hoe is het nu in de cao geregeld? Past het nog wel in deze tijd? Is het in overeenstemming met de wet? enzovoort.
In een gemoedelijke sfeer krijg je zo een brede focus op de sector, een inkijk hoe een cao tot stand komt en de invloed welke je daar als lid van CNV Vakmensen op hebt.
Lijkt je dat wat? Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Arie Kasper.

Vragen/opmerkingen?
Voor vragen of opmerkingen over deze nieuwsbrief of de cao kan je terecht bij Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Het emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402.

Voor nu wensen we je fijne feestdagen en een heel mooi 2022!

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error