Cao Groothandel in Textiel (en aanverwante artikelen)

Looptijd: -
Nieuwe cao in onderhandeling

De cao Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen (kortweg cao Groothandel Textielgoederen) geldt voor werknemers bij groothandels in fashion, woningtextiel, fournituren en textiele verpakkingen. In de cao staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Belangrijkste punten

 • Structurele loonstijging: de loonschalen en de feitelijke salarissen worden in totaal minimaal 7,5%, met een minimumbedrag van € 200,- bruto (o.b.v. fulltime) verhoogd.

  - Per 1 augustus 2023 met 5% over het feitelijke salaris van de maand juli 2023, met een minimumbedrag van € 133,33 bruto (o.b.v. fulltime);

  - Per 1 januari 2024 met 2,5% over het feitelijke salaris van de maand december 2023, met een minimumbedrag van € 66,67 bruto (o.b.v. fulltime).

 • Reiskostenregeling: binnen elk bedrijf wordt, indien niet al aanwezig, een reiskostenregeling ingevoerd.

 • Onderzoek stage- en reiskostenvergoeding (protocollaire afspraak): gedurende de looptijd doen sociale partners een onderzoek naar een stage- en reiskostenvergoeding. De uitkomst van dit onderzoek wordt input voor de volgende cao-onderhandelingen.

Wat speelt er in de cao?

Bekijk in het nieuwsoverzicht de laatste informatie over de nieuwe cao.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Arie Kasper
Onderhandelaar

Heb jij een opmerking of een vraag voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

 • Deskundig advies
 • Rechtshulp voor werk en privé
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte