Daily Fresh Food: Corona gooit de agenda om!

Op meerdere gebieden heeft Corona invloed op ons leven. Helaas wordt de horeca weer geraakt en dus ook voor Daily Fresh Food. Goed bericht is in ieder geval een afgesloten cao-akkoord voor de Foodservice, waarbij de leden op 28 oktober voor de cao stemden.

Belangrijkste onderdelen van het cao-akkoord

Looptijd: 2 jaar, te weten 1 juli 2020 tot 1 juli 2022.
Loon: De loonschalen en werkelijke lonen worden structureel verhoogd met 2,5% per 1 december 2021. Voor werkgevers die werken met loonbetaling over een periode geldt deze verhoging per de 1e dag van de 13e periode.
Pensioen: De pensioenpremie blijft in 2022 ongewijzigd, te weten 25,7%.
Verlof: Geboorteverlof wordt opgenomen in de cao conform de wettelijke rechten. Rouwverlof wordt opgenomen conform de wettelijke rechten inclusief een checklist zodat er op het werk goed mee wordt omgegaan. Partijen werken deze checklist uit.

Nadere informatie hierover vinden jullie op de website www.cnvvakmensen.nl (klikken op: cao Foodservice).

Pensioen

“Corona gooit de agenda om!”, staat boven deze nieuwsbrief. De agenda om jullie te treffen tijdens een informatiebijeenkomst kan weer niet doorgaan door de coronabeperkingen.

Informatie verstrekken over jullie pensioen, geregeld via jullie werkgever Daily Fresh Food, door het organiseren van een voorlichtingsavond. Ik heb van jullie werkgever begrepen, dat er doorlopende informatie wordt verstrekt over jullie pensioen. Mijn streven is om in het voorjaar van 2022 een informatie bijeenkomst te organiseren voor jullie als leden van CNV Vakmensen. Tijdens die avond wordt ook uitleg gegeven over het pensioenakkoord.

Het virus heeft zijn weg in Nederland weer gevonden. Zorg dat jullie de basisregels blijven toepassen. Hou afstand, was je handen geregeld en goed, en laat je testen bij klachten. Met jullie werkgever heb ik het erover gehad, hoe lastig dit vaak voor jullie is tijdens je werk. Hou je goed aan de regels voor je eigen gezondheid en de gezondheid van je collega’s en naasten.

Vragen?

Voor vragen of opmerkingen, stuur mij dan een e-mailbericht.

Ik zie er naar uit om in het voorjaar van 2022 - voor zover de coronamaatregelen dan verdwenen zijn - een informatie bijeenkomst te organiseren voor jullie als lid van CNV Vakmensen.

René Jongen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 20 29 61
r.jongen@cnvvakmensen.nl