Modernisering cao Brocacef

In de huidige cao van hebben we afgesproken, dat we aan alle werknemers gaan vragen wat zij belangrijk vinden in de cao, en of jullie tevreden zijn over de cao. CNV Vakmensen, FNV en de directie zijn heel benieuwd wat jij vindt. Dat vragen we aan leden en niet-leden. Uiteindelijk houden de leden van de vakbonden houden het laatste woord, wat ons betreft.

Hoe ziet deze modernisering eruit?
Samen met de vakbonden is er een enquête gemaakt. In deze enquête kun je onder andere aangeven welke arbeidsvoorwaarde jij het belangrijkst vindt.

Gebruiksaanwijziging enquête
CNV Vakmensen en FNV vinden het een goede enquête. We hopen dat je het invult. De eerste vraag is met bolletjes, daar vul je in wat je BELANGRIJK vindt. Daarna komen alle onderwerpen nog een keer terug. Dan moet je invullen hoe TEVREDEN je bent over dat antwoord. Je kunt met de bolletjes dus bijvoorbeeld aangeven, dat je de loonsverhoging heel belangrijk vindt. In de vraag erna kun je aangeven of je tevreden bent over je loon. Dus misschien vind je de loonsverhoging niet belangrijk, en ben je er ontevreden over. Of vind je het juist belangrijk, maar je bent ook tevreden.

Hoe zien de cao voorstellen van CNV Vakmensen er dan uit?
Na deze enquête weten we al meer wat jij wil. In het najaar vragen we aan de CNV-leden wat zij precies willen. Want in de enquête kun je alleen de onderwerpen kwijt, niet je precieze wensen. Op basis van wat jij nu zegt in de enquête, en straks in de CNV-uitvraag, maakt CNV Vakmensen in het najaar de CNV-voorstellenbrief. Dat doen wij natuurlijk voordat we gaan onderhandelen. De huidige cao loopt af op 31 januari 2023 af. CNV Vakmensen gaat voor jou onderhandelen op 5 oktober, 1 november, 22 november.

Wanneer komt de enquête?
Vanaf maandag 13 juni 2022 is de enquête beschikbaar via je mail. Als je niet op een computer werkt, zoals bijvoorbeeld in een distributiecentrum, dan staan er laptops/computers waarop je de enquête kunt invullen. Je kunt de enquête ook met je mobieltje invullen. Let op: niet alle bolletjes zie je dan in 1 keer, je moet naar beneden scrollen om ze allemaal te zien.

Doe mee met de enquête van Brocacef om te laten zien wat jij belangrijk vindt in de nieuwe cao!

FNV en CNV Vakmensen komen ook langs om dit uit te leggen. Roel van Riezen van CNV Vakmensen komt samen met Robert de Sain (CNV-lid) in Maarssen langs bij jou in de kantine op maandag 13 juni in de ochtendpauzes.

Roel van Riezen
06 51 60 20 34
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl