Kaderacademie

Als geen ander beseft CNV hoe belangrijk kaderleden zijn voor het vakbondswerk. Op dit moment zijn maar liefst 2.500 vrijwilligers in allerlei kaderfuncties actief. CNV wil hen zo goed mogelijk voorzien van kennis en vaardigheden voor hun belangrijke taak. Dat doen we via onze Kaderacademie, die gratis trainingen en vaardigheidsworkshops verzorgt.

De Kaderacademie biedt 16 verschillende trainingen (gratis) aan:

1. Mastertraject

Het Mastertraject bestaat op zijn beurt uit een vijftal losse trainingen:

Je volgt deze trainingen samen met kaderleden uit andere bedrijven en sectoren. Zo hoor je meteen hoe het eraan toegaat in andere branches en bouw je bovendien aan je vrijwilligersnetwerk. Heb je alle 5 de trainingen gevolgd, dan ontvang je tijdens een feestelijke bijeenkomst het certificaat Masterkaderlid.

Mastertraject

Wil je meer weten over het mastertraject om het certificaat Masterkaderlid te kunnen halen? Neem dan contact op met de Kaderacademie per mail: kaderacademie@cnv.nl.

2. OR Netwerkcafé

Speciaal voor OR-leden:

Jij zit namens CNV in de ondernemingsraad. Dat doe je vanuit een bepaalde overtuiging. Hoe leuk en leerzaam is het dan leden te ontmoeten die bij andere bedrijven ook namens CNV in de OR zitten. Daarom organiseert CNV OR netwerkcafés. Bijeenkomsten voor ontmoeting, het delen van kennis én netwerken. Uiteraard kun je met vragen altijd een beroep doen op jouw vakbondsbestuurder (in MijnCNV of op de cao-pagina van jouw cao kun je zien wie je vakbondsbestuurder is).

Voor alle leden van CNV :

Deze training uit de kaderacademie is voor alle leden die meer willen weten over medezeggenschap ondernemingsraad (OR) of over personeelsvertegenwoordiging (PVT). En voor leden die wellicht OR-lid willen worden. Krijg antwoorden op al je vragen over medezeggenschap tijdens dit Netwerkcafe.

3. Trainingen open inschrijvingen

CNV biedt ook inhoudelijke en vaardigheidstrainingen. De trainingen zijn gericht op jouw kaderwerk en je volgt ze samen met kaderleden uit andere sectoren.

Er is een nieuwe training dit voorjaar:

Inschrijven

Alle kaderleden staan geregistreerd. Zij krijgen via e-mail bericht van ons wanneer ze zich kunnen inschrijven voor de trainingen. Geef dus je actuele e-mailadres aan ons door. Via de website kun je je vervolgens inschrijven. De trainingen in het Mastertraject worden 2x per jaar gegeven, in het voor- en in het najaar.

Gratis

Het volgen van de trainingen van de kaderacademie is voor jou als kaderlid gratis.

Helaas melden sommige kaderleden zich op het laatste moment af of verschijnen zelfs zonder bericht niet op de kadertraining. We monitoren dit ieder voor- en najaarsprogramma. Na afloop van het programma nemen we contact op met de kaderleden die zich last minute hebben afgemeld of zonder bericht niet zijn gekomen. De trainingen zijn voor kaderleden gratis om te volgen, maar kosten wel geld voor CNV. Daarom hanteren wij per training een minimum aantal deelnemers. Bij te weinig deelnemers wordt de training afgezegd. Hiervan krijg je tijdig bericht.

Neem een collega mee

Jij mag een collega meenemen naar een kadertraining. Deze collega hoeft niet per se lid te zijn. Heb jij een collega die interesse heeft in de bond en/of in jouw werk als kaderlid? Neem die collega dan mee. Vermeld de naam van jouw collega bij het inschrijfformulier. Jouw collega krijgt dan ook een bevestiging per mail.

Contact

Meld je aan voor de kadertraining
Voornaam
Error
None
Tussenvoegsel(s)
Error
None
Achternaam
Error
None
Error
None
Postcode
Error
None
Error
None
Lidnummer
Error
None
Werkgever
Error
None
Ik neem een collega mee (indien 'Ja' vul dan hieronder naam, email en werkgever in)
Zo ja, mijn collega is lid van CNV (optioneel)
Error
None
Error
None
Error
None

Vakbondsverlof

Mogelijk kun jij bij jouw werkgever vakbondsverlof krijgen voor het volgen van trainingen bij de Kaderacademie. Dit is afhankelijk van gemaakte afspraken in jouw cao.