Weinig vooruitgang cao Albert Heijn Logistiek

In deze nieuwsbrief het verslag van het tweede overleg op 27 februari 2024. W załączniku można zapoznać się z newsletterem w języku polskim.

Doen wat je zegt

CNV Vakmensen zegt: als Albert Heijn zijn eigen beleid ook in de cao uitvoert, dan zijn we er al bijna.

  • We zijn het er al jaren over eens, dat je uit de nacht mag met behoud van afdeling, locatie en functie. Schrijf dat dan ook zo op in de cao.
  • De norm is het gemiddelde van alle medewerkers. Dus de één zal iets meer werken, de ander iets minder dan 100%. Als je dan tegen iedereen zegt: je moet 100% halen, dan ben je niet eerlijk bezig. De individuele norm moet dus lager zijn dan 100%.
  • AH zegt in zijn voorstellenbrief: we willen alleen meer vaste banen, als de nieuwe mensen goedkoper worden. Maar in de cao staat, dat AH de cao-kosten niet mag gebruiken als voorwaarde voor meer vaste banen.
  • AH kan gewoon honderden mensen fulltime in dienst nemen, zonder dat dat consequenties heeft voor de bedrijfsvoering of andere collega’s.
  • In de wet staat, dat iedereen contractuitbreiding kan krijgen als het werk er is. En het werk is er.

Loonsverhoging

De inflatie gaat gewoon door. We hebben dus nog wat in te halen. AH heeft geld genoeg om nog wat extra loonsverhoging te geven boven de inflatie. CNV Vakmensen vraagt dus 9% voor één jaar. Albert Heijn komt nog niet verder dan 3% per jaar.

Derde cao-ronde

Eerlijk gezegd staat in deze nieuwsbrief niets nieuws. Want we hebben geen concrete stappen gezet. AH kwam in de tweede ronde ongeveer met hetzelfde als in de eerste ronde. Daardoor kwamen we niet verder. Op 11 maart is de derde cao-ronde. Dan zal AH concrete stappen moeten zetten. Je krijgt dan weer een CNV-nieuwsbrief.

CNV Vakmensen wil graag met overleggen een goede cao bereiken.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao.  Ga hier naar jouw cao-pagina
Heb jij deze nieuwsbrief per post ontvangen dan hebben wij geen mailadres van jou. Wil je liever digitaal (en dus sneller) op de hoogte worden gehouden? Pas dan jouw gegevens aan via www.cnvvakmensen.nl/mijncnv/

Roel van Riezen
bestuurder CNV Vakmensen
M: + 31 6 5160 2034
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl 

Downloads