Kom in beweging voor een goed pensioen!

Na maanden van praten met het kabinet en de werkgevers zitten de onderhandelingen over een pensioenakkoord nog altijd muurvast. De druk moeten wij flink opschroeven om dit kabinet in beweging te krijgen. Daarom voeren we actie op 29 mei!
Onderhandelingen muurvast
De nieuwe acties zijn hard nodig, want de onderhandelingen met het kabinet en de werkgevers over de toekomst van ons pensioenstelsel zitten helaas nog steeds muurvast. Wij vinden dat iedereen het verdient om op tijd te kunnen stoppen met werken en van een goed pensioen te kunnen genieten. Maar het kabinet en de werkgevers luisteren niet.

Daarom organiseren wij op 29 mei op vier plaatsen in het land een manifestatie:
  • Groningen (Grote Markt)
  • Eindhoven (Ketelhuisplein)
  • Arnhem (Marktplein)
  • Den Haag (Koekamp)
Deze bijeenkomsten zijn van 11.00 tot 13.00 uur.

Kom naar één van de bijeenkomsten op 29 mei as.
Ook bij Albert Heijn Logistics roepen wij iedereen op om deel te nemen aan de manifestaties die wij organiseren. Dit kan je in eigen tijd doen, maar je kan er ook voor kiezen om te gaan staken. Hiervoor hebben we deze week een aanzeggingsbrief aan jouw werkgever verstuurd met de boodschap dat we medewerkers de gelegenheid geven om op 29 mei as. het werk neer te leggen in het kader van onze strijd voor een goed pensioen.

Wij roepen de leden van Albert Heijn Logistics op om deel te nemen aan de actiedag op 29 MEI 2019.

Meld je aan op www.cnvvakmensen.nl/pensioenactie. Natuurlijk mag je zelf bepalen hoe je daar wilt komen. Maar het kán gemakkelijk: wij regelen voor jou als CNV-lid je treinkaartje en zo nodig een stakingsuitkering.

Wanneer je gaat staken, meldt dit dan bij jouw leidinggevende en registreer je als staker bij de speciale stand op één van de bovengenoemde locaties.

Wat zijn onze eisen?
  • Je moet als werknemer op tijd kunnen stoppen met werken.
  • De AOW-leeftijd mag niet zo snel omhoog.
  • Fiscale boete op eerder stoppen met werken moet worden geschrapt.
  • Financiële spelregels en rekenregels aanpassen zodat indexeren mogelijk wordt.
  • Eventuele negatieve gevolgen van een overgang naar een nieuw pensioenstelsel moeten gecompenseerd worden.
Je mag als werknemer, als vakbond, van een overheid verwachten dat deze zich fatsoenlijk opstelt. Dat gaat bij deze overheid niet vanzelf. Daarom voeren we actie op 29 mei!

Kijk ook op www.cnvvakmensen.nl/pensioen. Daar vind je nog meer uitleg over het hoe en waarom van onze inzet.

Als jij vragen/opmerkingen hebt, kan je terecht bij jouw bestuurder Martijn den Heijer, telefoonnummer 030 751 1950 of ook er e-mail m.denheijer@cnvvakmensen.nl / Twitter: @mdenheijer