Goed nieuws: Uitnodiging cao overleg AH Logistics

Op 4 mei vroeg in de ochtend stuurde Albert Heijn een brief aan CNV Vakmensen. CNV Vakmensen had gevraagd om 10% loonsverhoging en geen verslechteringen. AH zegt dat allebei toe in de brief. Maandag gaan we daarom onderhandelen over alle punten van de cao. Maar die 10% en geen verslechteringen staan vast. We hebben bereikt wat jullie wilden, en daarom roept CNV Vakmensen je op om donderdag 4 mei weer aan het werk te gaan. We schorten de acties op.

Concreet staat in de brief van Albert Heijn:
- per half april 2023 10 % loonsverhoging, ook voor uitzendkrachten. Dat is dus 4 weken dan ze eerder zeiden
- er komen in deze cao geen verslechteringen (dus ook niet voor toekomstige medewerkers)
- uitzendkrachten krijgen twee weken van te voren hun rooster, dat dan ook vaststaat. Ze kunnen daarna niet meer afgebeld worden. Je kunt dan niet gedwongen worden andere diensten te draaien, maar dat kan natuurlijk wel vrijwillig.
- uitzendkrachten mogen in principe maar 1 wisseling van soorten diensten hebben in een week, bijvoorbeeld maandag en dinsdag ochtenddienst en daarna 3 avonddiensten. Dat is 1 wisseling.
- er komen 100 fte aan vaste banen bij.

Alle overige punten worden nog uitonderhandeld op maandag 8 mei.

Dit hebben jullie voor elkaar gekregen, je mag trots zijn op je zelf. Vaste krachten, uitzendkrachten, part-timers, iedereen stond buiten. Door jullie saamhorigheid is Albert Heijn op al jullie eisen ingegaan: 10% en geen verslechteringen.

We vragen je om weer aan het werk te gaan. Donderdagochtend om 7 uur gaat het werk weer opstarten, en Albert Heijn begrijpt dat je dit aan de late kant weet en zal dan ook coulant zijn als je bijvoorbeeld wat later bent.

Roel van Riezen
06 51 60 20 34
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error