Echt gesprek in cao-ronde 4 AH Logistiek

Op 26 maart 2024 zijn voor het eerst echt stappen gezet door Albert Heijn. AH luisterde en vroeg door, net als wij. Daardoor zochten we samen naar oplossingen. 26 marca 2024 roku Albert Heijn postawił pierwsze realne kroki. AH słuchał i pytał, tak jak my. W związku z tym wspólnie szukaliśmy rozwiązań.

Aan het einde van de dag hebben we besloten om op 8 april nog een keer te onderhandelen. AH wil voor die tijd nog wat zaken uitzoeken.

Waar staan we nu?

Loon: AH bood aan het einde van de dag 3,75% plus 25 Euro bovenop het periode loon. CNV is opnieuw gezakt, nu naar 5% plus 50 Euro.

Uit de nacht: De leeftijd gaat niet omhoog. AH erkent ook dat je je functie en afdeling dan mag behouden. AH wil dat nog niet opschrijven in de cao. Dat willen shiftleaders en teamleaders wel. En AH weet nog niet hoe snel in Zaandam de mensen hun afdeling kunnen behouden.

RSD: AH wil voor nieuwe mensen de leeftijd met 7 jaar omhoog. CNV is tegen: hoe leggen we over 10 jaar uit aan nieuwe mensen dat ze lid moeten worden? Ze krijgen door de bond veel minder dan andere collega’s.

Extra banen: AH wil 150 FTE extra banen. CNV wil dat ook wel. Maar alleen als AH garandeert dat er geen consequenties zijn voor de huidige vaste krachten. Die garantie ligt er nog niet.

Norm: AH zegt mondeling tegen ons: de norm is een groepsprestatie. Dus als het ene individu wat onder de norm zit, en de ander erboven, dan is dat ook goed. Alleen wil AH dat niet in de cao opschrijven. CNV wil dat wel. Want nu staat gewoon op papier dat je weggestuurd kunt worden als je de norm niet haalt. Dus AH vindt iets anders dan er op papier staat.

We zijn het eens over:

Verlenging van baangarantie en sociaal statuut.

Op zaterdag gaat niemand er op achteruit. Eendaagse parttimers krijgen voortaan 35%, meerdaagse tussen 35-75%.

RVU tot half oktober 2025.

Werktijden: AH wil in de cao opschrijven: alleen met jouw toestemming kan je jaarrooster naar andere dagen gaan.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao. Ga hier naar jouw cao-pagina

Heb jij deze nieuwsbrief per post ontvangen, dan hebben wij geen mailadres van jou. Wil je liever digitaal (en dus sneller) op de hoogte worden gehouden?
Pas dan jouw gegevens aan via www.cnvvakmensen.nl/mijncnv/

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: + 31 6 5160 2034
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl 

 

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error