Bod cao Albert Heijn Logistics

Waarom willen CNV Vakmensen en FNV niet aan tafel? Nu is het moment om door te pakken met staken. Albert Heijn krijgt het benauwd. Albert Heijn wil de loonsverhoging betalen uit de toeslagen van nieuwe medewerkers. Iedereen (vaste krachten, uitzendkrachten en part-timers) staat zij aan zij in de stakingen. Dan willen we niet over 2 jaar weer nieuwe verdeeldheid omdat de nieuwe medewerkers minder geld krijgen.

Wat is er gebeurd?

  • Op 1 mei rond kwart over vijf ’s middags kregen we een brief met een uitnodiging voor overleg. In die brief stond niets over een loonsverhoging, en de toeslagen gingen naar beneden.
  • CNV Vakmensen en FNV wijzen de uitnodiging af: geen loonbod, en wel verslechteringen
  • Op 2 mei ochtend vertelt Albert Heijn in een persbericht en aan de medewerkers, dat zij 10% biedt, met verslechteringen voor het toekomstige personeel. Als vakbonden krijgen wij geen mail of brief.
  • Op 2 mei rond half 2 ’s middags stuurt Albert Heijn alsnog het formele bod: 10% loonsverhoging per 22 mei 2023 en voor nieuwe medewerkers een slechtere toeslagmatrix
  • Op deze manier laat Albert Heijn de nieuwe medewerkers betalen voor de loonsverhoging. Jullie willen geen kaasschaaf meer, elk jaar weer een verslechtering. Daarom wijst CNV Vakmensen net als FNV de uitnodiging af.


Hoe nu verder?

CNV Vakmensen hoopt, dat Albert Heijn de verslechtering intrekt. Dan hebben we snel een cao. En anders staken we nog even door.

Roel van Riezen
cao onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 34
E: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Mede namens FNV (Shefania Sewbaks en Levin Zuhlke van Hulzen) 

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error