Even bijpraten over Tuinland

De afgelopen weken hebben jullie regelmatig CNV Vakmensen en mijn naam voorbij zien komen in de media. Er is nogal wat aan de hand bij Tuinland. Op de ene locatie wat minder heftig dan de andere, maar dat er wat aan de hand is, dat is wel duidelijk. En dat wordt ook erkend door jullie directie.

Ik heb de afgelopen dagen meer dan 40 meldingen gehad van collega’s van jullie vanuit het hele land. Die liegen er niet om. Rode draad is wel dat als jullie directie zich niet laat zien de werksfeer goed is en mensen graag werken bij een mooi bedrijf als Tuinland. Mocht je toch elders aan de slag willen, wij kunnen ook daarin wat voor je betekenen meld je dan bij mij. en ik ga je koppelen aan collega’s binnen CNV die bezig zijn met werk naar werk trajecten. Ook nieuwe leden kunnen wij hierin ondersteunen en begeleiden.

Inmiddels hebben we vanuit CNV Vakmensen een melding gemaakt bij de Arbeidsinspectie en die zijn daarom verplicht om een onderzoek te starten bij Tuinland, deze onwerkbare situatie moet zo snel mogelijk worden gestopt. 

Vanuit CNV Vakmensen wil ik je op het hart drukken dat als je iets constateert waar je je niet prettig bij voelt, je kunt je bij ons melden. Dit zal in alle vertrouwen zijn en desgewenst anoniem.
Ook wil ik je vragen om bij je collega’s te benadrukken dat aansluiten bij een vakbond dus echt wel een goed idee is. Want dankzij onze leden kunnen wij ons bemoeien met de onrust en dit op de agenda blijven zetten. Hoe meer leden, hoe meer we kunnen doen. En als lid heb je veel ondersteuning, onder andere rechtsbijstand bij problemen op je werk.

Link naar aansluiten

Dank jullie wel voor jullie lidmaatschap, dit wordt erg gewaardeerd en zonder jullie was deze kwestie niet op de agenda gekomen.

En nogmaals, mocht je vragen of opmerkingen hebben bel/app of mail!

Sijtze de Bruine
Onderhandelaar CNV Vakmensen

Tel: 06-57565090