Spreekuur van de Vakbond voor Doe-Het-Zelf-medewerkers

Ga in gesprek met de onderhandelaars voor jullie cao. Komend najaar gaan de vakbonden onderhandelen voor een nieuwe cao voor Doe-Het-Zelf-medewerkers. We pakken dat deze keer iets anders aan. Allereerst gaan vakbonden CNV en FNV zoveel mogelijk samen optrekken. Daarnaast vragen we niet alleen leden, maar ook collega's die niet lid zijn om mee te praten. De beslissing over de cao blijft bij de vakbondsleden. Komende weken houden we drie spreekuren voor medewerkers in de Doe-Het-Zelf-winkels.
Later deze zomer volgt een uigebreide peiling. Werk je bij Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo of een andere doe-het-zelf-winkel, praat dan mee. In de spreekuren willen wij horen welke nieuwe afspraken we moeten maken voor jullie nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao). De cao-onderhandelingen starten na de zomer.

In de cao staan alle afspraken over jullie loon, over werktijden, toeslagen, vakantie en nog veel meer. Een cao is dus heel belangrijk voor je werk en inkomen. Die cao spreken vakbonden en werkgevers regelmatig met elkaar af voor een bepaalde periode. Vakbondsleden stemmen vervolgens over deze cao. Je hebt als vakbondslid dus iets te zeggen.

De cao die we nu hebben, loopt eind dit jaar af. Dit betekent dat vakbonden CNV en FNV - namens de leden - gaan onderhandelen over een nieuwe cao. En om dat goed te doen hebben we de ideeën van de medewerkers zelf nodig. Jullie ideeën halen we op drie manieren op:
  1. Via onze kaderleden. Dat zijn jullie collega's waar we regelmatig contact mee hebben. Wil je als kaderlid bijdragen aan de onderhandelingen, laat het me weten.
  2. Door een aantal keer een Spreekuur van de Vakbond te organiseren. Je kunt hier met de onderhandelaars Sietske Smit (FNV) en Erik Honkoop (CNV) spreken over de arbeidsvoorwaarden in de Doe-Het-Zelf-winkels. Deze spreekuren zijn online en je kunt ze bijwonen via de volgende links (zet ze in je agenda):
  3. Door mee te doen aan de peiling die we binnenkort zullen verspreiden onder medewerkers in de Doe-Het-Zelf.
We spreken jullie de komende tijd graag. Ook niet-leden zijn welkom, dus stuur deze mail gerust door aan je collega's. Heb je vragen, bel, app of mail ons. (Let er daarbij op dat we soms niet altijd direct bereikbaar zijn).

Vriendelijke groet,

Sietske Smit, onderhandelaar FNV
Erik Honkoop, onderhandelaar CNV