Peiling voor alle Doe-Het-Zelf-medewerkers

Wat moeten we met jullie werkgevers afspreken na de zomer? Eind dit jaar verloopt de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor Doe-Het-Zelf-medewerkers. Vakbonden FNV en CNV gaan na de zomer met jullie werkgever om de tafel voor een nieuwe cao. In deze peiling vragen we alle doe-het-zelf-medewerkers wat het belangrijkst is.

Vul de peiling in 

Klik hier om de peiling in te vullen. In de peiling vind je tien vragen bestemd voor medewerkers in bouwmarkten en doe-het-zelf-winkels. Stuur deze nieuwsbrief aan zoveel mogelijk collega's door en laat ze ook de peiling invullen. Hoe meer bouwmarktmedewerkers aan de peiling mee doen, hoe beter wij weten wat er anders of beter kan in de cao Doe-Het-Zelf. De link is bit.ly/3YtIbfI

Voorstellenbrief 

De uitslag van de peiling bespreken we met jullie collega's die kaderlid zijn bij vakbonden FNV en CNV. Met de uitslag maken we vervolgens een voorstellenbrief. In de voorstellenbrief staan de zaken die wij anders of beter willen in een nieuwe cao. Na de zomer willen we deze voorstellenbrief aan jullie werkgevers sturen. Daarna zullen de onderhandelingen over een nieuwe cao starten. Jullie antwoorden op de peiling zijn dus belangrijk voor de cao van 2024. 

Nog geen lid? 

Normaal hebben alleen leden van de vakbond invloed op de cao. Dit jaar willen we - als experiment - ook niet-leden in de doe-het-zelf-branche mee laten denken. Ben je niet lid van vakbond FNV of vakbond CNV, maar wil je wel op de hoogte blijven van de uitslag van de peiling en de cao-onderhandelingen, laat dan je mailadres achter.

Wanneer de onderhandelingen zijn afgerond, kunnen alleen de leden van de vakbonden een stem uitbrengen voor of tegen een nieuwe cao. Wil je lid worden of meedenken als kaderlid? Laat het ons weten. 

Sietske Smit, onderhandelaar FNV
Erik Honkoop, onderhandelaar CNV

M 06 5132 0918 / e.honkoop@cnvvakmensen.nl 

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error