Onderzoek: ongewenst gedrag in de Doe-Het-Zelf-branche

Vakbonden FNV en CNV doen samen onderzoek naar ongewenst gedrag in de Doe-Het-Zelf branche. Werk jij in een bouwmarkt of bouwwinkel en heb of had je te maken met ongewenst gedrag? Werk dan mee aan ons onderzoek. Dat kan tot eind januari. De vragenlijst kan door iedereen worden ingevuld die werkzaam is in de Doe-Het-Zelf-branche. Ook als je niet lid bent van een vakbond.

Hoe doe je mee?

Je kunt deelnemen via deze link of door met je telefoon de code hieronder te scannen.

                                            

Wat vragen we aan je?

We vragen je nadrukkelijk naar de ervaring van de afgelopen twaalf maanden. Dat geeft een actueel beeld en dan weten wij aan welke verbeteringen we kunnen werken. Je antwoorden helpen ons om in beeld te krijgen wat de medewerkers in de Doe-Het-Zelf-branche nodig hebben. Uiteindelijk weet jij wat er goed gaat, wat er mis is, en wat er beter kan.

Wat doen we met de uitslag?

De leden van de FNV en CNV worden op de hoogte gebracht van de resultaten. Wij bundelen alle ervaringen en bespreken de eerste bevindingen met de kaderleden. Die kaderleden zijn jouw collega’s die lid zijn van de vakbond in de Doe-Het-Zelf-branche. Tijdens dat overleg wordt bepaald wat we met de uitslag gaan doen. Houd de mail dus in de gaten over het vervolg. Wil je je bij deze gesprekken in de kadergroep aansluiten en meedenken, laat het me weten.

Waarom doen we dit?

Medewerkers moeten in een veilige werkomgeving te werken. Daar zetten wij ons met onze kaderleden dagelijks voor in. Dat doen we door bij de politiek te vragen om goede wetgeving, maar ook door goede afspraken te maken in collectieve arbeidsovereenkomsten en in overleg met werkgevers. Daarnaast helpen de vakbonden hun leden bij individuele problemen bij onveilig gedrag.

Heb je vragen hebt of twijfel je of je mee wilt doen, neem dan contact op met je vakbondsbestuurder. Het spreekt voor zich dat we vertrouwelijk met al je gegevens om gaan, ook als je direct contact met één van ons opneemt.

Met vriendelijke groet,

Sietske Smit (bestuurder FNV) & Erik Honkoop (bestuurder CNV)


Contact voor CNV-leden:
M: 06 - 5132 0918
 
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht