Nieuwsbrief cao-voorstellen ETD

Na een tijdje vooroverleg over het loongebouw en de aanstaande onderhandelingen, kan het officiële onderhandelen van start gaan. Donderdag 21 maart 2024 staat het eerste gesprek met Techniek Nederland ingepland om tot een nieuwe ETD cao te komen. Lees hier onze voorstellen.

Ledeninput

Via de kaderleden en de enquête hebben leden inspraak kunnen hebben op onze inzet voor de nieuwe cao. Deze input hebben we samengevat in de voorstellenbrief die wij meenemen naar de onderhandelingen. Met deze nieuwsbrief delen we dit natuurlijk ook met jullie.

Een greep uit onze inzet

Het loongebouw moet weer op orde gebracht worden, mensen op het minimumloonniveau zullen flink omhoog gaan door de stijging van het minimumloon. Echter, er speelt nog meer in de sector dan alleen loon. Hier een greep uit onze voorstellenbrief.

Loon: CNV stelt een loonsverhoging van 8% voor per 1 juli 2024. Dit gaat om de verhoging van de feitelijke lonen. Het loongebouw wordt opnieuw opgebouwd, waardoor mensen op het laagste niveau er harder op vooruit gaan.

Looptijd: Wij stellen een looptijd van anderhalf jaar voor. Van 1 juli 2024 tot 1 januari 2026.

Winstdeling: Er zijn in de sector grote verschillen als je kijkt naar winst. Graag zouden wij het personeel willen laten meeprofiteren in goede tijden. Daarom stellen wij een winstdeling voor.

Reiskostenvergoeding: CNV stelt een reiskostenvergoeding van 23 cent per kilometer voor. Ongeacht afstand of vervoersmiddel.

Netto onkostenvergoeding voor schoenen of werkaankopen: CNV stelt een netto onkostenvergoeding voor om schoenen of andere werkaankopen te doen.

Meer voorstellen: Naast deze voorstellen doen we ook nog voorstellen over scholing, duurzame inzetbaarheid, ouderenregelingen, en wachtdagen. Bekijk onze volledige voorstellenbrief in bijgevoegd PDF-bestand.

Blijf op de hoogte van de cao

Houdt de onze cao-pagina van de elektrotechnische detailhandel (ETD) goed in de gaten om het verloop van de onderhandelingen te zien. Onze leden krijgen automatisch bericht in de mailbox, krijgen inspraak en mogen stemmen over het resultaat.

Word lid van CNV

Je kan lid worden bij het CNV voor eenmalig 24 euro in de eerste 6 maanden. Daarna betaal je tussen de 5 en 18 euro per maand. Als lid krijg je ook juridische bijstand op werk en privé en heb je inspraak op jouw cao. Al lid? Als je jouw collega’s lid maakt ontvang je een vergoeding van 20 euro.

We zoeken extra leden voor onze kadergroep

Onze kadergroep in de sector ETD groeit gestaag, maar meer kaderleden zijn altijd welkom. Als kaderlid ben je het aanspreekpunt voor jouw winkel en afdeling, weet je wat er speelt en heb je meer inspraak op de cao. Neem contact met me op als dit je leuk lijkt. Kaderlid zijn kan op verschillende manieren.

Met vriendelijke groet,

Leon van der Elsen
en kaderleden

Downloads