Nieuwe cao Boek- en Kantoorvakhandel feit!

Kort geleden heb je kunnen stemmen over het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Boek- en Kantoorvakhandel. De leden hebben in meerderheid ingestemd.

Leden stemmen in met onderhandelingsresultaat

Nu de leden akkoord zijn gegaan met het onderhandelingsresultaat is de nieuwe cao voor de Boek- en Kantoorvakhandel, met een looptijd van 1 oktober 2021 tot en met 30 september 2023, een feit. Daarmee gaan de feitelijke salarissen en salarisschalen er in de looptijd van de nieuwe cao met 4,5% structureel op vooruit. Dit percentage is opgesplitst in drie ingangsdata: 1,5% per 1 mei 2022, 1,5% per 1 november 2022 en 1,5% per 1 juli 2023. Tegelijkertijd wordt ook de cao-loongrens per 1 mei 2022 opgehoogd naar € 40.500,- bruto. 

De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat heb je bij de vorige nieuwsbrief van 2 maart jl. ontvangen.

Cao partijen zullen nu aan de slag gaan met de cao tekst. Zodra deze rond is zal deze op de cao-pagina van CNV Vakmensen worden geplaatst.

Meepraten en contact

Op de cao-pagina kun je ideeën plaatsen, opmerkingen geven en je vraag stellen. Het hele cao-traject is daar altijd op de voet te volgen. Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, laat het mij weten op de cao-pagina of via onderstaande contactgegevens.


Martijn den Heijer, bestuurder/onderhandelaar
M 030 751 1950 / m.denheijer@cnvvakmensen.nl