Leden unaniem voor 9 procent meer loon in Doe-Het-Zelf-winkels

De leden van CNV hebben unaniem voor de tussentijdse verhoging van de lonen in de Doe-Het-Zelf gestemd. Het betekent dat de lonen in januari gemiddeld 9 procent stijgen.

Geen tegenstemmen. Dat is zeldzaam. Leden van CNV bij bouwmarkten en doe-het-zelf-winkels hebben afgelopen week unaniem voor de tussentijdse verbetering van de lonen gestemd. Het betekent dat de lonen in januari gemiddeld 9 procent stijgen.

De verhoging is terug te zien in een nieuw loongebouw waar vakbonden CNV en FNV samen met de werkgevers akkoord over hebben bereikt. Ook de leden van FNV hebben in overgrote meerderheid voor het voorstel gestemd. 

Wat gaat dit voor jou betekenen?

In plaats van de 'oude' loonsverhoging van 3,25% is er een aangepast loongebouw gemaakt, waarin de lonen in groep 1 tot en met 4 met gemiddeld 10 procent stijgen. De lonen in groep 5 en 6 stijgen gemiddeld 8 procent. Verdien je meer dan het hoogste loon in je groep, dan krijg je over dat meerdere deel de daarvoor eerder afgesproken cao-loonstijging van 0,5% in de cao en over het deel cao-loon krijg je de nieuwe loonstijging.

Voorbeeld 1.
Je bent doe-het-zelf-medewerker en je zit in groep 2. Je verdient op dit moment (groep 2, trede 1) 1797,35 euro per maand. Dan gaat je loon op 1 januari 2023 naar 1990,00 euro per maand. Een verhoging van 11,2 procent. Daarnaast zul je ergens volgend jaar waarschijnlijk ook een trede omhoog gaan, waardoor je maandsalaris uitkomt in trede 2, ofwel 2010,00 per maand.

Voorbeeld 2.
Je bent leidinggevende in een doe-het-zelf-winkel en je verdient (groep 5, trede 3) nu 2019,83 euro per maand. Dan gaat je loon op 1 januari 2023 naar 2195,00 per maand. Een verhoging van 8,7 procent. Daarnaast zul je ergens volgend jaar waarschijnlijk ook een trede omhoog gaan, waardoor je maandsalaris uitkomt in trede 4, ofwel 2240,00 per maand.

Wil je je eigen nieuwe loon checken, kijk dan in de bijlage.

Wil je meepraten? Vakbond CNV is op zoek

Afspraken over lonen en jouw werk kunnen we niet maken zonder actieve leden. Zonder leden is er geen cao. Als je mee wilt denken en praten over je werk in de Doe-Het-Zelf, dan kun je kaderlid worden. Vakbond CNV kan extra kaderleden gebruiken.

Met name vanuit Praxis en Hornbach hebben we nog geen vertegenwoordiging. Maar ook als je bij andere ketens werkt ben je welkom. Wil je kaderlid van CNV worden, laat het me weten. Je krijgt voor deze inzet verlof en een onkostenvergoeding. Nodig me uit en ik kom bij je op de koffie om eens verder te praten.


Vriendelijke groet, Erik Honkoop

Onderhandelaar voor Doe-Het-Zelf-medewerkers bij vakbond CNV Vakmensen
M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
 
Lid worden is zinvol. CNV Vakmensen

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error