Eindelijk OR verkiezingen Siebel; wat zijn jouw mogelijkheden?

CNV Vakmensen heeft zich de afgelopen maanden samen met jouw collega’s hard gemaakt voor het oprichten van een ondernemingsraad (OR). 3 jaar lang heeft jouw werkgever deze oproep naast zich neergelegd met allerlei excuses. Na drie maanden druk uitvoeren door ons, zijn er nu toch verkiezing uitgeschreven. Goed nieuws! Maar niet voldoende. Lees verder en zie onze oproep namens jouw collega’s en leden van CNV Vakmensen binnen Siebel Juweliers.

Vacature OR lid

Op 12 juli 2022 heeft jouw werkgever heeft een vacature gedeeld in de organisatie waarbij een profiel is opgemaakt. Een profiel waarin vaardigheden en competenties zijn opgenomen en allerlei andere profiel kenmerken. Naast het feit dat jouw werkgever dit niet mag doen wordt ook verteld waar een OR lid over moet beschikken, maar belangrijke zaken als zeggenschap die in de wet (WOR) zijn vastgelegd worden niet benoemd. Als OR lid mag jij jezelf kandidaat stellen zonder dat je moet voldoen aan een profiel en zonder dat je een motivatie brief moet opstellen. De wet zegt namelijk dat de enige eis is dat je minimaal 3 maanden in dienst moet zijn. Thats it! Wil de werkgever extra eisen stellen dan moet dit worden voorgelegd bij de vakbonden en wij moeten dit ook goedkeuren. Dit is nooit gebeurd. Dus negeer de vacature van jouw werkgever en stel jezelf gewoon kandidaat en regel hiermee inspraak.

Ik heb geen ervaring en dus niet geschikt..?

Geen ervaring is geen probleem, want iedereen is geschikt! Wij als CNV Vakmensen helpen onze leden namelijk graag bij de oprichting van de OR. Dit doen wij door trainingen aan te bieden zoals ook op de flyer is aangegeven via de QR-code. Daarnaast kun je nog meer trainingen volgen om een goede basis te hebben als OR-lid. Dit is zelfs wettelijk vastgelegd dat cursussen, trainingen of opleidingen voor OR-leden op kosten zijn voor de werkgever. Ervaring en kennis hebben van zaken is dus niet nodig, want die doe je op gedurende de job.

Echte post

Deze nieuwsbrief en folder vallen binnekort ook op de mat. Neem hem mee naar je werk en leg de flyer neer. Heb je er meer nodig? Laat het dan even weten. Stuur een mail aan secretariaat@cnvvakmensen.nl 

Flyer in de winkels

Tijdens ons bezoek in alle vestigingen van Siebel Juweliers delen wij deze brief uit samen met een flyer die gaat over de vacature OR-lid! Het doel is om jou op te roepen om je kandidaat te stellen voor de OR, en ook om je eerlijk en duidelijke te informeren. Op de flyer en via de QR-code kun je lezen wat de OR doet en wat je doet als OR-lid. Ben of word je lid  van CNV Vakmensen dan kun je door ons voorgedragen worden als OR-lid bij jouw werkgever en genieten van alle gratis workshops en begeleiding van ons. Word lid of werf een lid!

Downloads

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Retail Non-Food blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.