Al het nieuws

Een cao...Hoe komt die tot stand? En wist je dat jij hier een belangrijke rol in kan spelen?

Eind vorig jaar is de huidige cao voor de Elektrotechnische Detailhandel tot stand gekomen. Maar hoe komt zo'n cao nou eigenlijk tot stand? En weet jij dat je een belangrijke rol kan spelen in zo'n traject?

Eind vorig jaar heeft CNV Vakmensen samen met werkgevers in de Eletrotechnische Detailhandel (ETD) onderhandelt over de collectieve arbeidsvoorwaarden in jouw sector. Jullie hebben toen ook kunnen stemmen over het uiteindelijke onderhandelingsresultaat. Een overduidelijke meerderheid is hier toen mee akkoord gegaan. Daarmee was de nieuwe cao een feit! Om deze te raadplegen kan je op de volgende link klikken: CAO ETD 2021-2022


Filmpje


Maar hoe komt zo'n cao nu eigenlijk tot stand? En wat is jouw rol daarin, nu en in de toekomst? Mijn collega’s Verity en Rolinde leggen dit en meer uit in een filmpje. Open deze hier
<

Ik kijk uit naar jouw vragen!Praat en denk mee over een jouw arbeidsvoorwaarden! Word kaderlid van het CNV!
Het is belangrijk dat de cao past bij de huidige tijdsgeest én dat jij je als medewerker hierin herkent. Jouw hulp hierbij is voor mij, zoals ook in het filmpje wordt uitgelegd, van onschatbare waarde.
Om aan te sluiten bij de wensen en behoefte van jou en jouw collega's is het belangrijk dat medewerkers, die in de Elektrotechnische Detailhandel werken, met ons meepraten en -denken. Als CNV kaderlid ben je de ogen en oren van de werkvloer en breng je belangrijke informatie en kennis mee waardoor we een nieuwe cao meer kunnen laten aansluiten bij de medewerkers die binnen deze branche werkzaam zijn.

Voor mij als onderhandelaar is het van groot belang om kaderleden te hebben, die mij voeden met belangrijke informatie en kennis vanuit de werkvloer. Maar voor jou is het ook heel zinvol, leerzaam en interessant om van dichterbij zo'n onderhandelingstraject mee te maken en mee te praten/denken over de totstandkoming van een nieuwe cao. Het is echt de moeite waard om ervaring op te doen als CNV kaderlid!

Meld je nu bij mij aan als CNV kaderlid! De cao gaat immers over jouw arbeidsvoorwaarden! Je kan dit doen door mij een email te sturen waarin jij jouw interesse kenbaar maakt: m.denheijer@cnvvakmensen.nl 
Ik neem dan spoedig contact met jou op.

Als je nog (aanvullende) vragen hebt over het kaderlidmaatschap of over andere zaken die te maken hebben met de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden bij jou in het filiaal, neem dan gerust contact met mij op.


Martijn den Heijer
030 751 1950
m.denheijer@cnvvakmensen.nl
Twitter: @mdenheijer