Doe-Het-Zelf: waar staan we in de onderhandelingen

Inmiddels hebben we twee keer met de werkgevers in de Doe-Het-Zelf aan tafel gezeten voor een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao). De werkgevers hebben een redelijk loonbod gedaan, maar daarmee zijn we er nog lang niet. Jullie hebben in de eerste peiling duidelijk aangegeven wat jullie verwachten in een nieuwe cao, en er is ook meer nodig voor een goede cao. Een cao die jullie verdienen. Op dat punt zijn we nog niet aangekomen.

De voorstellen van vakbonden CNV en FNV

Jullie, de leden en kaderleden van FNV en CNV, hebben de onderhandelingsdelegaties duidelijke wensen meegegeven voor de onderhandelingen. Zo hebben we voorstellen geformuleerd over het afschaffen van de jeugdschalen, herstellen van de zondagtoeslag, invulling geven aan ouderenbeleid, een reiskostenregeling, beschikbaarheid is werktijd (opstartkwartiertje) en waarborgen van veiligheid op werkvloer. De volledige voorstellenbrief van vakbonden vind je hier.

Voorstellen werkgevers

De werkgevers hebben ook voorstellen gedaan. Zoals het verder verlagen van de zondagtoeslag. Ter herinnering, de eerste verlaging van de zondagtoeslag van 100% naar 75% is in de huidige cao doorgevoerd. De wens is nu de volgende stap naar 50%. Positiever is dat daarnaast verder wordt onderzocht op welke wijze flexibel roosteren een aantrekkelijke optie is die zowel voorziet in behoeften van werkgevers en werknemers in de DHZ branche. De overige voorstellen van jullie werkgevers lees je hier.

Vul de poll in en help ons verder!

Om verder te kunnen in de onderhandelingen vragen wij jou om nader aan te geven welke onderwerpen voor jou belangrijk zijn. Vul de poll in en laat ons weten wat jouw nummer 1 is en maak vooral gebruik van de mogelijkheid om een boodschap voor jullie werkgevers achter te laten. Uiteraard verstrekken wij geen persoonlijke gegevens waardoor een antwoord terug te leiden is tot een persoon.

Vraag je collega’s mee te doen

Heb je collega’s die geïnteresseerd zijn in wat we doen? Vraag je collega ook om deze poll in te vullen door de QR code (onder) te laten scannen met de telefoon of door de nieuwsbrief door te sturen. 

Link naar de peiling: https://forms.office.com/e/bc4m4DpyqG

Ook kun je online het hele cao-traject volgen, 24/7 je vragen stellen en reageren op dit bericht, op het cao-traject in het algemeen of op elkaar. Ga naar de cao-pagina

Hoe verder

De volgende onderhandelingen staan gepland op maandag 13 november. Deze poll kun je invullen tot zondag 12 november 12.00 uur. De uitslag wordt in de volgende nieuwsbrief bekend gemaakt tezamen met een update van de onderhandelingen.

Met vriendelijke groet,

Sietske Smit, bestuurder FNV Handel
Erik Honkoop, bestuurder CNV Vakmensen

Downloads

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error