CNV leden wijzen cao-eindbod Bijenkorf unaniem af

Tot en met maandag 26 september jl. liep de ledenraadpleging over het eindbod voor een nieuwe Bijenkorf cao. Unaniem hebben de CNV leden dit afgewezen. We roepen de Bijenkorf op om snel de onderhandelingen met ons te heropenen.

Loonsverhogingen zijn te laag en komen te laat

De cao bij de Bijenkorf is per 1 juli verlopen. De Bijenkorf confronteerde de bonden begin deze maand met een eindbod voor een eenjarige cao, dat jullie dus nu hebben verworpen. Wat in het eindbod vooral opvalt, is dat de Bijenkorf in die eenjarige cao wel heel creatief rekent met de ingangsdatum van loonsverhogingen. In plaats van per 1 juli – de datum waarop de nieuwe cao zou ingaan – komt de eerste loonsverhoging van 3,5% pas in oktober. En de tweede loonsverhoging van 2,5% komt pas in april volgend jaar, slechts een paar maanden voordat de cao weer afloopt. 

In het licht van de huidige inflatie is de totale loonsverhoging in het eindbod te laag en komen de percentages te laat in de cao-periode. Met een verwacht jaargemiddelde van bijna 10% inflatie hebben jullie nú een goede loonsverhoging nodig. Maar de Bijenkorf schuift een groot deel doodleuk door naar volgend voorjaar. Dit eindbod hebben jullie dan ook terecht afgewezen. 

CNV wil nieuwe onderhandelingen

CNV Vakmensen heeft de Bijenkorf inmiddels opgeroepen om het eindbod in te trekken en met een sterk verbeterd voorstel te komen zodat de onderhandelingen snel heropent kunnen worden. We wachten de reactie af. 

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is nieuws over de cao te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen.

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, laat het mij weten via onderstaande contactgegevens. 

Martijn den Heijer, bestuurder/onderhandelaar
T 030 751 1950 / E m.denheijer@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error