Eindbod werkgevers Retail Non Food cao

Daar sta je dan als cao onderhandelaar. Het bod van de werkgevers is mooi en een feestje waard in deze tijd, maar wel een feestje waarop niet iedereen is uitgenodigd. Wat doe je dan? Dan is het woord aan de leden en alleen aan de leden!

Afgelopen dinsdag was de laatste ronde van onderhandelingen over jullie nieuwe cao. Werkgevers zijn bereid om de grootste groep werknemers, die minder of hetzelfde verdienen als de hoogste trede in de loonschaal, een forse loonsverhoging te geven. 
Op 1 januari 2023 gaan de lonen voor deze medewerkers omhoog met 7.46% en op 1 juli 2023 komt daar nog eens een loonsverhoging bij. Het percentage van deze loonsverhoging zal hetzelfde percentage zijn als waarmee op 1 juli 2023 het Wettelijk Minimumloon verhoog zal worden. 
Dat betekend, dat in een cao van 12 maanden de lonen van de grootste groep er zeker 9% op vooruit zal gaan. 

Dat is feest! Met de loonsverhoging van de afgelopen cao is, dit de hoogste loonstijging voor werknemers op dit moment! Dat is ook terecht, want de salarissen zijn al niet al te hoog en in deze tijd, komt het juist bij deze groep goed terecht. 

Maar niet iedereen is uitgenodigd voor dit feest. Een kleine groep werknemers, die niet is ingedeeld in het loongebouw, omdat zij meer verdienen dan het maximum salaris in het loongebouw of omdat zij qua functie hoger zijn dan de functie niet kunnen worden ingedeeld in het loongebouw, ontvangen geen structurele loonsverhoging. Zij ontvangen een éénmalige uitkering van 2.5% over het salaris van juni 2022 t/m mei 2023. 
Verdien je een bruto salaris boven de 4400 bruto per maand, dan zijn er geen afspraken gemaakt over loon in deze cao. 

De werkgevers hebben aangegeven aboluut niet akkoord te willen gaan met onze eis, voor iedereen een structurele afspraak over loon te maken in deze cao en daarom doen zij ons een eindbod. Dit is wat het is en daarover kan niet meer worden onderhandeld. 

Het woord is dan ook aan jullie! Jullie kunnen je stem uitbrengen of het voorstel van de werkgevers goed genoeg is om "ja" tegen te zeggen of zeggen we "nee" en hebben we starten we dan 2023 zonder cao.

KLIK HIER om jouw stem uit te brengen.

Jacqueline Twerda
Bestuurder CNV Vakmensen
M: +31 6 2300 6214
E: j.twerda@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error