Peiling. Wat moet er beter in de bouwmarkt?

Medewerkers hebben afgelopen tijd keihard gewerkt om bouwmarkten op een veilige manier open te houden tijdens Corona. Ondertussen is de cao voor bouwmarkten afgelopen. We gaan deze zomer onderhandelen over een nieuwe cao. Doe de peiling.

De collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor de doe-het-zelf sector is verstreken. Dat betekent dat de vakbonden met de bouwmarktketens gaan onderhandelen over een nieuwe cao.

De afgelopen maanden hebben medewerkers in de bouwmarkten enorme inzet getoond om alle bouwmarkten op een veilige manier open te houden. Daar hoort een fatsoenlijk pakket arbeidsvoorwaarden bij.

Vul de peiling in

Onze vraag aan jullie - de leden - is. Waar moeten we op inzetten? Hogere lonen, meer vaste contracten, meer opleiding en scholing, beter pensioen? Daarom: vul de peiling in.

Verspreid de peiling onder je collega's

De leden van CNV Vakmensen bepalen onze inzet voor de nieuwe cao. Maar niet-leden kunnen de peiling ook invullen, daarmee krijgen we een beeld van wat er in bouwmarkten speelt. Stuur deze nieuwsbrief of de link naar de peling door aan je collega's die niet lid zijn. Nog beter: maak ze ook lid. Hoe meer leden, hoe sterker we staan in de onderhandelingen met de bouwmarktketens.

Wil jij meedoen met de cao-onderhandelingen?

Onderhandelen met werkgevers over lonen en arbeidsvoorwaarden doe ik niet in mijn eentje. Ik doe dit samen met CNV-leden uit de verschillende bouwmarktketens.

Ik zoek nog drie leden, die werken bij Hornbach, Praxis en Bauhaus, die aanwezig willen zijn bij de onderhandelingen. Mijn advies: onderhandelingen meemaken is heel nuttig, spannend en enorm leerzaam. Je krijgt hiervoor verlof van je werkgever en een vergoeding van de onkosten. Neem contact met me op als je dit wilt meemaken. 

Heb je vragen? Laat het me weten. Wil je meepraten in de WhatsApp-groep van CNV-leden in de bouwmarkten? Klik dan hier.


Met vriendelijke groet, Erik Honkoop
 
Onderhandelaar CNV Vakmensen (Bouwmarkten & DHZ)
M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
 
Lid worden is zinvol. CNV Vakmensen

Downloads