Sociaal Plan in verband met sluiting DC ALDI Best

Uitnodiging voor werknemers van Aldi DC en HK op donderdag 1 juli. Afgelopen vrijdag, 18 juni, hebben wij, de vakbonden FNV en CNV Vakmensen, een eerste gesprek gehad met Aldi Best over de opheffing van Aldi Best BV en, als gevolg hiervan, de sluiting van het distributiecentrum en hoofdkantoor in Best. Uitgangspunt was en is om tot een sociaal plan te komen waarin de nadelige gevolgen voor de werknemers werkzaam op het DC en het hoofdkantoor zo goed mogelijk worden opgevangen.

De werknemers in de winkels, waaronder ook de DSM’s, in de BV Best zullen niet direct getroffen worden door de sluiting van de BV Best. De winkels zullen verdeeld worden onder de BV Culemborg, de BV Roermond en de BV Roosendaal. De werknemers gaan mee met behoud van arbeidsvoorwaarden en anciënniteit. Voor de werknemers in het DC en hoofdkantoor wordt zoveel mogelijk gekeken of zij kunnen worden herplaatst in één van de drie ontvangende BV’s of elders binnen een Aldi in Nederland.

Aanstaande vrijdag 25 juni vindt er weer een gesprek plaats tussen de bonden en de Aldi. Daarna gaan wij graag met jullie in gesprek.

Welke vragen hebben jullie? Wat vinden jullie belangrijk wat er geregeld moet worden?
Daarom komen wij op donderdag 1 juli naar het DC om met jullie in gesprek te gaan.
Vanaf 10.30 uur zijn wij er om daarna in opeenvolgende groepen met jullie te praten, zodat iedereen hierbij aanwezig kan zijn en eventuele vragen kan stellen. 
10.30 uur: Chauffeurs 
11.00 uur: Magazijn 
11.30 uur: Kantoor 
Mocht je vragen of opmerkingen hebben, stuur me dan een mail:
r.jongen@cnvvakmensen.nl 
Bellen/Appen mag ook: 06 51 20 29 61

Zonder vakbondsleden zou er geen sociaal plan met de vakbonden worden afgesproken
Hoe meer werknemers lid zijn van CNV Vakmensen, hoe succesvoller wij kunnen zijn met het maken van goede afspraken. Mocht er een collega nog geen lid zijn van CNV Vakmensen, en informatie wensen over de vakbond, geef hem of haar gerust mijn nummer. Ik kom dan op de werkplek of thuis uitleggen wat de voordelen zijn van lidmaatschap CNV Vakmensen.
Je collega meteen lid maken van onze vakbond CNV Vakmensen kan natuurlijk ook via onze website: www.cnvvakmensen.nl

Tot donderdag 1 juli,

René Jongen
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 20 29 61
E  r.jongen@cnvvakmensen.nl 

 

Meepraten op de cao-pagina

Op de cao-pagina van Supermarkten VGL blijf je op de hoogte van de onderhandelingen en het nieuws. Ook vind je informatie over de huidige afspraken van de cao.