Cao-akkoord bij Detailhandel Aardappelen, Groenten en Fruit

Na twee onderhandelingsrondes is er een akkoord over de cao Detailhandel Aardappelen, Groenten en Fruit. Graag willen we je mening weten.

Woensdag 7 februari 2024 is er een onderhandelingsresultaat bereikt over verbeteringen van de cao Detailhandel in Aardappelen, Groenten en Fruit. Dit resultaat is tijdens de twee onderhandelingsronden in een goede sfeer bereikt.

Afspraken

Tijdens de afgelopen cao-looptijd zijn de salarissen gekoppeld geweest aan het minimumloon. De werkgevers wilden van deze koppeling af. Door deze koppeling was er een inflatieachterstand van 0,4%:

  • Per 1 april 2024 worden de lonen verhoogd met 2,5%;
  • Per 1 januari 2025 worden de lonen verhoogd met de APC.

Dit onderhandelingsresultaat maakt dat de detailhandel AGF binnen de Retail de eerste sector is waarbij een Automatische Prijs Compensatie is overeengekomen. Hierin is deze sector vooruitstrevend en wordt jullie koopkracht hersteld vanaf januari 2025.

Verdere afspraken die gemaakt zijn:

  • De cao heeft een looptijd van 2 jaar;
  • Het afhelpkwartiertje wordt per 1 april 2024 arbeidstijd en wordt dus betaald;
  • Er is nog een aantal studie-onderwerpen, die komende 2 jaar de aandacht gaan krijgen.

In de bijlage vinden jullie het volledige onderhandelingsresultaat. Wij leggen dit onderhandelingsresultaat positief aan jullie voor.

Stemmen

Leden van CNV Vakmensen kunnen hun stem uitbrengen over dit akkoord. Je ontvangt straks nog een mail om te kunnen stemmen. Tot en met maandag 19 februari 2024 kunnen jullie stemmen over dit resultaat.

Meepraten over jouw cao

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten. Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina van Detailhandel Aardappelen Groenten en Fruit kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Cao Detailhandel Aardappelen Groente en Fruit | CNV Vakmensen.

Jacqueline Kraan
M.: + 31 6 5160 2048
j.kraan@cnvvakmensen.nl

 

Downloads