Sociaal Plan Plus en Coop

Op 6 oktober 2021 had CNV Vakmensen overleg met Plus en met Coop samen. Vanwege de voorgenomen fusie is er een Sociaal Plan nodig. Plus en Coop willen dat Sociaal Plan uitonderhandelen met de vakbonden, dus ook met CNV Vakmensen. En daarvoor hebben we jullie input nodig.

CNV Vakmensen ziet de volgende sociale gevolgen:

  • Er is straks maar 1 hoofdkantoor. Dat betekent dus op zijn minst langere reistijd voor veel medewerkers. 
  • Plus bouwt een nieuw distributiecentrum in Oss. Daarvoor is er al een sociaal plan. Wat betekent dat bijvoorbeeld voor de medewerkers in Haaksbergen? Want Coop heeft een distributiecentrum in Deventer.
  • Er zal voldoende werk blijven op de distributiecentra. Op de hoofdkantoren zullen arbeidsplaatsen vervallen. Daar werken veel mensen met een tijdelijk contract. Zij moeten ook aan nieuw werk geholpen worden.
  • Als er mensen zijn die weg willen moeten we dat stimuleren, want dan blijft er meer plek over voor de mensen die willen blijven.
  • Heb jij ook deze vragen? Of ook andere vragen? Laat het ons weten.
De komende maanden zal CNV Vakmensen overleggen over het Sociaal Plan. Vanuit CNV Vakmensen zijn Arie Kasper (CNV-bestuurder) en Emile Sikkema (CNV-kaderlid, werkzaam bij Coop) daar bij. Roel van Riezen heeft nu het overleg even waargenomen, omdat Arie Kasper in oktober afwezig is.

Als er veel CNV-leden zijn, kunnen wij een beter sociaal plan afspreken. Dus nu is het moment om je collega CNV-lid te maken! Ga naar https://www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen het liefst jou zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om dit te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door.

Je Achterban

Op Je Achterban kun je actief meepraten. Laat ons ook vooral weten wat jouw ideeën over deze fusie en de eventuele sociale gevolgen zijn,

Reageer op Je Achterban

Heb jij collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten? Dat kan dus ook op www.jeachterban.nl/winkels/

 

CNV Vakmensen
Roel van Riezen, bestuurder
06 51 60 20 34
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl