Praat mee over jouw nieuwe cao Supermarkten!

De cao’s voor de supermarkten lopen 2 juli 2023 af. Voor die tijd willen wij dat er een nieuwe is. De werkgevers maken geen haast met het opstarten van de onderhandelingen, maar wij vinden het de hoogste tijd! Vul de enquête in en laat mij weten wat jij belangrijk en eerlijk vindt!

Loon

Er valt wat te halen deze ronde. Zoals jullie zelf hebben gemerkt blijven de prijzen maar stijgen. Elke dag zien velen van jullie dit op de eigen winkelvloer, maar wij voelen het allemaal in de portemonnee.

Vorige jaar hebben jullie een loonsverhoging van totaal 2.5% ontvangen en de loonsverhoging in dit jaar is totaal 2.5%. Dat is niet genoeg om hetzelfde te kunnen blijven kopen van jouw salaris als een paar jaar geleden. Het Wettelijk Minimumloon is afgelopen 1 januari gestegen met 10.15% en stijgtl per 1 juli nog een keer. Het verschil tussen de verschillende functies en werkervaring voor werknemers in de supermarkt, wordt dus steeds kleiner ten opzicht van het minimumloon. Dat kan niet de bedoeling zijn. 

Werkdruk

Ook de supermarkten en distributiecentra krijgen te maken met tekort aan personeel. Er zijn minder jongeren om het werk te doen en vaker kiezen werknemers voor een andere plek om te werken. Dat betekent dat voor jullie de werkdruk oploopt. Wij krijgen steeds vaker berichten van jouw collega’s, dat ze geen verlof kunnen aanvragen of dat zij dringend gevraagd worden te komen werken op de vrije dag. Sommige supermarkten sluiten eerder de deuren. 

E-commerce

E-commerce is ook een supermarkt. Dat wisten wij natuurlijk al een tijdje en de werkgevers stiekem ook wel, omdat ook reclame maken met “de supermarkt op wielen”, maar sinds vorig jaar vindt het Ministerie van Sociale Zaken dat ook. Jullie hebben dus net als alle medewerkers recht op een toeslag voor werken op zondagen en/of feestdagen. Voor diegene die ’s avonds na 22.00 nog werkt moet ook een extra vergoeding worden betaald.

Vul de enquête in!

Het gaat over jouw nieuwe cao. Op basis van de uitkomst zullen wij onze inzet presenteren aan de werkgevers. Wil je actief mee blijven praten geef je dan op bij mij per mail. Dan sluit ik jou aan bij de tussentijdse overleggen over de onderhandelingen. Deze worden online gehouden. Ook kun je altijd meepraten op de cao-pagina. Jouw idee plaatsen, vragen stellen of reageren en het laatste nieuws volgen.  Ga naar de cao-pagina

Vriendelijke groet,

Jacqueline Twerda
Onderhandelaar

Wil je reageren, heb je een idee of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error