30-urige werkweek Pensioen voor iedereen

AOV voor zelfstandigen

De zekerheid van een vast inkomen. Dat willen we natuurlijk allemaal. Niet alleen als je werkt. Ook als het noodlot toeslaat en je (langdurig) ziek of arbeidsongeschikt raakt. Onvoorziene risico’s dus. Je wilt erop vertrouwen dat je de vaste lasten kunt blijven betalen. Er zeker van zijn dat je jouw leven kan voortzetten, als je niet meer kunt werken. Altijd. Nu en in de toekomst. Zonder in te teren op je spaargeld. Een werknemer in loondienst valt bij arbeidsongeschiktheid terug op de werknemersverzekering. En is altijd verzekerd van inkomsten. Ook wanneer werken er niet meer inzit. Het is de basis van het sociale zekerheidsstelsel. Maar dat geldt niet voor alle werkenden. Een zzp’er moet zijn eigen risico’s afdekken met een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Scroll naar beneden

Het probleem

Als zzp’er zorg je met jouw talent en inzet voor je inkomsten. Niet werken, betekent minder of geen geld. Een risico, dat veel zelfstandigen op de koop toenemen. Want 81% van de zelfstandig ondernemers, verzekert zich niet tegen arbeidsongeschiktheid. Vaak zijn dat zzp’ers met lage inkomens, werkzaam in risicoberoepen. Fysiek zware banen dus. Niet verwonderlijk, want een arbeidsongeschiktheidsverzekering is prijzig. Helemaal als je op leeftijd bent, een medische achtergrond hebt of werkt in een zwaar beroep. Maar het risico van onverzekerd je werk doen, is levensgroot. Want een ongeluk zit in een klein hoekje. Valt je inkomen weg, door (langdurige) ziekte of een ongeval, dan teer je in op eventueel spaargeld. Uiteindelijk doe je beroep op de bijstand. Geen vetpot. En daarnaast kun je er niet zomaar gebruik van maken. Heb je spaargeld, een koophuis of een partner met inkomen? Dan vis je achter het net.

De oplossing

Elke werkende verdient optimale bescherming. Dekking tegen inkomensverlies, bij (langdurige) ziekte of arbeidsongeschiktheid. Ongeacht contractvorm. In een eerlijke samenleving deel je risico’s. Vanuit solidariteit. Daarom maakt het CNV zich, samen met sociale partners, hard voor een collectieve, betaalbare en toegankelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. Met een premie, die is afgestemd op je inkomen. Een zzp’ er neemt automatisch deel aan de verzekering, zonder uitsluiting op basis van leeftijd, beroep of medisch risico. Met voldoende inkomenszekerheid, wanneer het noodlot onverhoopt toeslaat. Zo zorgen we voor elkaar, als samenleving. Collectief. Want iedereen verdient bestaanszekerheid. Wat er ook gebeurt.

Ook een zzp' er verdient optimale bescherming tegen inkomensterugval door ziekte of een ongeval.

Belangrijke mijlpalen

  • Onderzoek haalbaarheid aov voor zzp
  • Advies Stichting van de Arbeid
  • Doorrekenen van alle voorstellen
Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers

Samen voor bescherming tegen inkomensterugval

Vind je ook dat elke werkende optimale bescherming verdient tegen inkomensterugval bij ziekte of een ongeval? Wij gaan voor je aan de slag. We maken ons sterk voor een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp' ers. En hoe meer leden we hebben, hoe sterker onze stem. Sluit je dus nu aan. En help ons hierbij!

Sluit je aan bij CNV

Zeker werk voor iedereen

Vraag en antwoord

Downloads