Voortgang cao-overleg Zorgverzekeraars

Afgelopen maandagavond 12 september 2022 heeft CNV Vakmensen samen met de andere vakbonden weer met de werkgevers gesproken over een nieuwe cao. We hoopten dat de werkgevers echt een stap wilde gaan zetten in het onderhandelingstraject om tot een resultaat te komen. Helaas moeten we concluderen dat dit (nog) niet het geval is.

Collectieve loonsverhoging

De voorkeur van werkgevers is nog steeds om een nieuwe cao af te spreken met een looptijd van 24 maanden. CNV Vakmensen is hier niet op tegen, maar dan moet er wel een eerlijke collectieve loonsverhoging worden gegeven. Het voorstel van werkgevers voor een cao met een looptijd van 24 maanden komt de collectieve loonsverhoging op 12-maandsbasis uit op 2,9%. Op basis van het huidige inflatieniveau vinden CNV Vakmensen en de overige vakbonden dit te laag. Op basis van het gesprek wat vervolgens ontstond met de werkgevers, hebben we een aantal voorstellen gedaan aan werkgevers om daarmee met een nieuw bod te komen.

Hoe nu verder

Het vervolggesprek met de werkgevers over de nieuwe cao is gepland op donderdag 29 september 2022. Het is nu aan werkgevers om een echte stap te maken en met een nieuw bod te komen. Zijn werkgevers echt bereid om medewerkers, jullie, tegemoet te komen aan de (enorm) gestegen (energie)prijzen? Als dat het geval is, dan is wellicht een resultaat voor een nieuwe cao binnen handbereik.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65
r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error