Onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao VGZ

Na meerdere onderhandelingsronden hebben we een onderhandelingsresultaat bereikt met VGZ voor een nieuwe cao. We zijn er in geslaagd om afspraken binnen verschillende thema’s te maken. Het laatste woord is nu aan jullie. Wij leggen het onderhandelingsresultaat nu aan jullie ter stemming voor.

Ruim drie maanden hebben we met VGZ onderhandeld om over een nieuwe cao tot overeenstemming te komen. Veel thema’s zijn er in de afgelopen maanden besproken en we zijn er in geslaagd om over veel van deze thema’s nieuwe afspraken te maken.

Belangrijkste afspraken cao VGZ
Over de volgende onderdelen is er overeenstemming bereikt voor een nieuwe cao:

  • Looptijd 19 maanden (1 juni 2021 tot en met 31 december 2022);
  • Gedurende de looptijd zullen op twee momenten de salarissen en salarisschalen structureel worden verhoogd; op 1 september 2021 met 1,25% en op 1 maart 2022 met 2,3%;
  • In september 2021 wordt een eenmalige uitkering van 1,25% over je salaris over de periode 1 juni 2021 tot 1 september 2021 uitbetaald;
  • De afspraken over thuiswerken worden onderdeel van de cao;
  • De afspraken over de reparatie van het derde WW-jaar worden verlengd;
  • Mogelijkheid van verlofsparen tot maximaal 100 weken.

Naast deze afspraken zijn er nog meer afspraken gemaakt. Wil je de volledige tekst van het onderhandelingsresultaat lezen? In de bijlage (‘Downloads’) vind je de volledige tekst terug.

Stemmen
Het laatste woord is nu aan jullie. Als lid van CNV Vakmensen mag jij nu jouw stem uitbrengen over het bereikte onderhandelingsresultaat. Door de vakantieperiode hebben we gekozen om een ruime periode aan te houden waarin jullie de gelegenheid krijgen om te stemmen. Stemmen doe je digitaal. Via https://q.crowdtech.com/_3dyqzqsfEmGofYExUYRfQ kun je je stem uitbrengen. Je kunt tot en met maandag 30 augustus je stem uitbrengen.

Vragen
Mocht je vragen hebben, stuur mij dan een mail. Houd er rekening mee dat ik vanaf eind deze week vier weken met vakantie ben. Hierdoor kan het langer duren voordat ik kan reageren op je mail. Ik wens iedereen die nog met vakantie gaat, een fijne zomervakantie toe!

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Downloads