Onderhandelingen cao VGZ na de zomer van start

Eind dit jaar loopt de huidige cao af. In september zullen we samen met de andere vakbonden starten met de onderhandelingen voor de nieuwe cao. Wat vind jij belangrijk wat in de nieuwe cao geregeld moet worden?

Onderhandelingen

Wellicht geniet jij al van je vakantie, of ga je in de komende periode op vakantie. Heerlijk genieten van het mooie weer. Tijd om je batterij op te laden, zodat je na je vakantie weer met veel energie aan het werk kunt gaan. Na de zomer starten we ook met de onderhandelingen voor een nieuwe cao en sociaal plan. Ter voorbereiding op de onderhandelingen willen we graag van je weten wat jij belangrijk vindt wat in de nieuwe cao opgenomen moet worden. Heb je ideeën, laat me dit dan weten. Mail jouw ideeën naar: r.wonnink@cnvvakmensen.nl.
Op maandag 19 september 2022 is de eerste onderhandelingsronde gepland.

Pensioen

Ook de pensioenovereenkomst die we eind 2020 zijn overeengekomen loopt eind dit jaar af. Inmiddels hebben we een eerste overleg gehad met jullie werkgever over de pensioenregeling. Voor 2021 en 2022 betaald VGZ eenmalig een hogere pensioenpremie dan ze feitelijk zouden hoeven te betalen. Deze afspraak hebben we in 2020 gemaakt met de gedachte dat we per 1 januari 2023 over zouden gaan naar het nieuwe pensioenstelsel. Een overstap naar het nieuwe pensioenstelsel per 1 januari 2023 is nog niet mogelijk. Inmiddels heeft VGZ ons laten weten dat de extra pensioenpremie die zij in 2021 en 2022 betaald hebben, vanaf 1 januari 2023 dit niet meer te doen. Ondanks dat VGZ de extra premie niet meer betaald, komt uit de eerste berekeningen naar voren dat er in 2023 meer pensioen opgebouwd kan worden. Dit komt omdat de rente de afgelopen periode is gestegen. De intentie is er dan ook om de huidige pensioenregeling met twee jaar te verlengen. Dit geeft ons dan ook de tijd en ruimte om te praten over de toekomstige pensioenregeling die voldoet aan de nieuwe wet- en regelgeving.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl