ICON driekwarts vergaderingen

Afgelopen vrijdag had ik jullie geïnformeerd over de uitslag van de stemming van het eindbod dat ICON bij ons als vakbonden had neergelegd. Deze was vrij duidelijk een en een hele harde 'Nee'.

Dus houdt het in dat we nu over zullen gaan tot driekwarts vergaderingen. Dit doen we gezamenlijk met het FNV. Omdat het FNV het eindbod niet in stemming heeft gebracht en ze al verder zijn in het proces is het allemaal wat kort dag en dat houdt dus in dat we morgen al vergaderen, omdat FNV dit al had gepland.
Deze keuze maken we nu want ik heb van diverse leden begrepen dat ze graag gezamenlijk optrekken om sterker te staan. Maar mocht het nodig zijn, omdat we toch een koers willen die past bij CNV, dan zal het ook voor kunnen komen dat we op enig moment andere keuzes maken. Dit doen we uiteraard in overleg met jullie als leden van CNV.

Een driekwarts vergadering houdt in dat, zoals de naam al doet vermoeden, we een driekwart meerderheid nodig hebben om een ultimatum te versturen naar ICON. In dat ultimatum staat dan vervolgens dat we eisen dat er gehoor wordt gegeven aan onze voorstellen uit de voorstellenbrief waar we de onderhandelingen mee zijn gestart. Als ze dat niet doen binnen een gestelde termijn en blijven bij hun eindbod kunnen wij na deze aflopen van deze datum overgaan tot collectieve acties.
Deze collectieve acties kunnen in meerdere vormen worden georganiseerd en betreft dus zeker niet alleen staken. We zouden ook kunnen kiezen voor publieksvriendelijke acties waar ICON er echt gekleurd op staat in de media en bij hun klanten.
Kan je morgen niet aanwezig zijn, dan is het niet mogelijk om te stemmen.

Voor meer info over collectieve acties verwijs ik je graag naar: Staken: opkomen voor betere arbeidsomstandigheden | CNV

De driekwarts vergaderingen van morgen zullen plaatsvinden voor de ingang van ICON. Om 15 uur in Groningen op de van Swietenlaan en om 16 uur op de Amerikaweg in Assen. Er zullen drie collega’s van mij aanwezig zijn op deze driekwartsvergadering. Ik zelf zal niet aansluiten omdat ik op hetzelfde moment ook in een ander actie traject zit. De collega’s die aansluiten zijn op de hoogte en helemaal bijgepraat en zijn herkenbaar aanwezig.

Met vriendelijke groet,

Sijtze de Bruine
Onderhandelaar CNV Vakmensen

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error