2e onderhandelronde cao GD 2023

Eind oktober hebben we je geïnformeerd over de inzet van CNV en FNV voor de cao-onderhandelingen bij GD voor 2023.  Dinsdag 8 november 2022, heeft GD op onze voorstellen gereageerd. Veel van onze voorstellen zijn door GD geheel of deels overgenomen. Over o.a. de vergoeding voor thuiswerken, gewerkte uren tijdens een consignatiedienst en reiskosten moeten we nog verder praten. Ook zijn we nog lang niet uit de loonsverhoging. het gat wat vakbonden vragen en GD biedt is erg groot. Daarnaast zijn er nog een paar kleine inhoudelijke wijzigingen in de cao tekst die afgetikt moeten worden.

Loon

Gezien de hoge inflatiecijfers hebben vakbonden in hun voorstellen ingezet op een fikse loonsverhoging en een cao van 12 maanden. GD wil voor een cao voor een duur van 18 maanden afspreken. Tijdens deze periode heeft GD de volgende loonsontwikkeling in gedachten:

  • In december 2022 een eenmalige uitkering op basis van een full-time dienstverband en naar rato van de duur van het dienstverband;
  • In 2022 en 2023 een eindejaarsuitkering van 1.5% in plaats van 1%;
  • Per 1 januari 2023 een structurele verhoging van 3.5% en op 1 januari 2024 een structurele verhoging van 1.5%.
Daarnaast heeft GD aangegeven de startsalarissen van de schalen 2 t/m 5 te willen verhogen naar € 2427 na toekenning van de loonsverhogingen) zodat medewerkers tenminste 14 euro per uur verdienen.

In een eerste reactie hebben vakbonden getoetst waar de ruimte op loon zit. Mogelijk kunnen we afspraken maken over het structureel verhogen van de eindejaarsuitkering. Verder hebben we moeten constateren dat we op loon nog ver uit elkaar liggen.

Werknemers aan zet

Het is de tijd dat werknemers ook hun deel krijgen, maar dan moeten er werknemers ook weer lid worden van de vakbond. Hoe meer leden, hoe groter jouw invloed is. CNV Vakmensen heeft nu een aantrekkelijk aanbod. Maak je collega
lid van CNV via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan  en ontvang per ingeschreven lid een waardebon van € 20,- en het nieuwe lid betaalt nu voor de eerste 6 maanden totaal maar € 20,23 euro.

Op 29 november 2022 praten partijen weer verder, uiteraard infomeren we je dan weer. Vragen of opmerkingen, dan horen we dat graag.

Cao-traject online

Je kunt online het hele cao-traject volgen. Als je een vraag hebt over dit cao-traject of over deze nieuwsbrief, of misschien wil je gewoon reageren?  Ga naar de cao-pagina >>

Peter de Ridder, 06-51601997 / p.deridder@cnvvakmensen.nl
Sharon van Boxmeer, 06 2886 6512 / s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl
Bestuurders CNV Vakmensen

Heb jij een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error