Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Workshops voor iedereen

Geef je carrière een vitale boost!

De Vitaliteitsdag is een dag voor werkend Nederland. Het wordt een dag vol leuke workshops, trainingen en sportieve clinics, binnen en buiten. Geniet van heerlijke gezonde hapjes en drankjes bij de diverse standjes en de vitale foodtruck. Denk na over jouw volgende loopbaanstap, test hoe gezond je bent, waar jouw verborgen talent zit en bezoek zeker de Happy@Workmarkt!

Je mag de hele dag gratis meedoen of kiezen tussen een dag- of avondprogramma. Neem gezellig iemand mee, of kom samen met je collega’s. De overheerlijke gezonde hapjes en drankjes krijg je met VitaliteitsMunten die je ter plekke kan kopen. Voor de echte fanatiekelingen zijn er douches en ligt er een handdoek klaar.

Laat je onderdompelen in de bossen van Arnhem en ga de volgende dag frisser en fruitiger weer aan de slag! Tot maandag 19 november! En vergeet niet om je in te schrijven voor de workshops.

Saskia & Jacqueline
Organisatie vitaliteitsdag & vakbondsconsulenten CNV Vakmensen

           Schrijf je direct in

De workshops

Bekijk hier de workshops die worden gegeven op de vitaliteitsdag. Er zijn vier starttijden (14:30, 16:00, 18:30, 20:00) en sommige workshops worden twee keer gegeven.

Workshops vanaf 14:30 uur

Meer Energie, 14.30 – 15.45

Voel jij je wel eens moe of futloos? Heb je ‘s avonds na het werk geen zin of geen puf meer om nog te gaan sporten of iets te ondernemen? Ervaar je gedurende de dag wel eens dips? Dan is deze workshop iets voor jou! (door: www.fitternederland.nl)

Gezonde leefstijl, 14.30 – 15.45

Tijdens deze interactieve workshop bespreken we wat een gezonde leefstijl is en maken wij jou bewust van jouw eigen leefstijl. We vragen jou naar jouw vaste gewoontes en dagen je uit met verschillende opdrachten waaronder een leuke beweegquiz.  Aan het eind van de workshop heeft iedereen voor zichzelf een doel gesteld op weg naar een gezonde leefstijl. (door: www.geldersesportfederatie.nl)

Yoga en ontspanning, 14.30 – 15.45 [VOL]

Hoe zit het nu eigenlijk met spanning en ontspanning in het lichaam? Tijdens deze rustige en toegankelijke yogaworkshop zonder frutsels zal ontspanning, de adem en bewustwording van het lichaam centraal staan. De les is opgebouwd uit een beginontspanning, losmaakoefeningen, yogahoudingen en een eindontspanning. Deze workshop is geschikt voor iedereen die op een rustige manier kennis wil maken met yoga. Ben je in verwachting? Dan is deze vorm van yoga zeer geschikt voor jou! (door: Nelleke van Dulken - van Kempen www.liefyoga.nl)

Die eet slim, 14.30 – 15.45 & 20.00 – 21.15

Je hoort de laatste tijd zoveel over voeding, maar wat is nou het juiste om te nemen? Welke keuzes kan jij maken? Ben jij jezelf aan het vullen of voeden? Het wordt een praktische workshop, waarbij je met verschillende quick wins naar huis gaat om mee aan de slag te gaan! Nieuwsgierig geworden naar het voedingsadvies van deze energieke diëtiste, leefstijlcoach, topsporter en personal trainer? Volg dan deze smakelijke workshop van Daniëlle Gommers. (door: www.dieetslim.nl)

Alles draait om hormonen, het is maar dat je het (w)eet, 14.30 – 15.45

Herkenbaar? Overgewicht rond je middel, terwijl je niet echt veel eet. Direct na het (avond)eten alweer zin hebben in zoet. Je doet veel aan sport maar verliest geen grammetje gewicht. Je slaat als man vet op rond je buik- en borstspieren. Je zit in de overgang en de kilo’s vliegen er aan. Natuurlijk zijn niet alle hormoon verstorende zaken te beïnvloeden door voeding & leefstijl. Maar daar waar het wel kan is het een grote winst! Meer weten over de invloed van hormonen? Volg deze wervelende workshop door Sandra Braat. (door: www.foodandfitbysandra.nl)

Mindful Walk, 14.30 – 15.45

In de mooie omgeving van de Stayokay Arnhem ga je samen met Martijn Mensink, eigenaar van Mindful Run Nederland, genieten van een ontspannen Mindful Walk. Martijn Mensink heeft de afgelopen 2 jaar meer dan 400 wandelcoaches/instructeurs opgeleid. Het unieke van deze Mindful Walk is dat je op een ontspannen manier gaat kennismaken hoe je Mindfulness en ademhalingstechnieken kunt toepassen tijdens het bewegen. De Mindful Walk is zo opgezet dat iedereen kan meedoen. Mindful Run/Walk staat voor minder stress en je uithoudingsvermogen vergroten. Ben jij klaar voor een Mindful Walk met Martijn? (door: www.mindfulrun.nl)

Boogschieten, 14:30 – 15:45

Altijd een schot in de roos met deze sport. Leer bij deze workshop in opperste concentratie de beginselen van het boogschieten! (door: Quinton Faas www.quintonfaas.nl)

Workshops vanaf 16:00 uur

Buigzaam op de bouwplaats, 16.00 – 17.15

Door de soms zware omstandigheden op een bouwplaats, lijkt het soms stoer om je lichaam als gebruiksvoorwerp te behandelen. Vaak krijg je daar op latere leeftijd spijt van. Maar zorgen voor je eigen lichaam en geest behoort niet echt tot de favoriete gespreksonderwerpen in de keet. In deze workshop leer jij op een bewuste manier omgaan met je lichaam. Je creëert bij jezelf een andere manier van denken die op de langere termijn alleen maar een positieve uitwerking heeft op jou als persoon en op je omgeving. Hogere wiskunde is overbodig en een fantastisch strak lichaam ook! Deze workshop wordt gegeven door een man die zelf ruim 30 jaar op de bouwplaats heeft doorgebracht. Hij heeft aan den lijve ondervonden dat schade aan je lichaam eenvoudig te voorkomen is met simpele oefeningen. (door: Bart Dieben www.bendie-yoga.com)

Luister jij naar je lichaam, 16.00 – 17.15

Ons hoofd bepaalt vaak wat we doen. En ons lichaam reageert hier op. Hoe zou het zijn als je dat omdraait en meer luistert naar wat je lichaam je vertelt? Dat alles meer in balans komt en we ons blijer voelen? Deze workshop laat zien hoe je dat zelf kan doen! (door: Tea Brilman van www.wiysnederland.nl)

De 5 stappen naar jouw gedragsverandering, 16.00 – 17.15

In deze workshop leer jij de 5 principes kennen waarmee ook jij effectief je gedrag kunt veranderen. ‘Ik wil gezonder eten, meer bewegen, maar het lukt me in de waan van de dag niet.’ ‘Ik wil me minder mee laten voeren door alle stress op het werk, maar ga er uiteindelijk steeds toch weer in mee.’ Klinkt bekend? Toch is gedragsverandering minder lastig dan je misschien denkt. Aan het einde van de workshop ken jij de stappen waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze werken. En je hebt een start gemaakt om het gedrag dat jij het liefste wilt wijzigen te veranderen. (door: Martijn Veldkamp van www.hiddenmotor.nl)

Mindfulness, 16.00 – 17.15

Doe je veel op ‘de automatische piloot?’ Pieker je? Ben je onzeker? Grijpt tijdnood je naar de keel? Kom uit je hoofd en treed in je lichaam! Leer leven met volle aandacht. Adem in, adem uit en maak kennis met mindfulness én met Nienke Zevenbergen. (door: www.Facebook.nl/nienkezevenbergenmindfulnesstrainingen

Persoonlijk Leiderschap, 16.00 – 17.15

Ben jij soms overprikkeld en gestresst. Ben je vaak bezig om voor anderen te zorgen en vergeet jij jezelf? Het zijn allemaal klachten die tot een burn-out kunnen leiden. Tijdens deze workshop Persoonlijk Leiderschap, krijg je tips hoe jij hiermee om kan gaan. Het doel is natuurlijk om weer voldoening te krijgen en levensenergie. Deze workshop is een goed begin van jouw weg naar Persoonlijk Leiderschap. (door: Gaby Jurzcyk www.liveyourfire.nl)

(Lazy) Bootcamp, 16.00 – 17.15

Bootcampen is natuurlijk nooit lazy! Maar deze bootcamp is echt voor alle niveaus. Hoe kan je nou met weinig materialen toch een leuke training maken? Welke oefeningen kan je thuis doen? Je leert en ervaart het tijdens de bootcamp!  Zet je schrap voor schaduwboksen, Tabata en een actief bootcampspel. Schrijf je in voor deze afwisselende workout in de bosrijke omgeving van Arnhem en krijg weer energie voor 10! Deze workshop wordt gegeven door Daniëlle Gommers van Leef Slim Sportvoeding en Leefstijl, zij heeft als Judoka deelgenomen aan de Olympische Spelen van 2000. (door: www.dieetslim.nl)

Yoga op kantoor, 16.00 – 17.15

Take a break! Wist je dat mensen die elk half uur een kleine pauze nemen veel efficiënter zijn dan mensen die steeds maar door gaan? Een paar minuten oefenen houdt je hoofd fris en je aandacht scherp. In deze workshop beoefenen we yoga vanuit een (kantoor-)stoel. Staand en lopend kun je de schouders losmaken, nieuwe energie opdoen, beginnende hoofdpijn wegwerken en je creativiteit stimuleren. Je kunt dit alleen doen of gezellig met je collega’s! Na deze kantooroefeningen ben jij weer scherp en fris op de werkvloer! (door Mirjam Broekhoff: www.yogametmirjam.nl)

Workshops vanaf 18:30 uur

Yoga on high heels, 18.30 – 19.45

Moet jij veel staan of lopen voor je werk? Bukken en tillen? Of draag je graag schoenen met een pittig hakje? Dan is deze workshop iets voor jou. We beginnen met een eenvoudige zelfmassage, een verwennerij voor je voeten en benen. Daarna doen we specifieke oefeningen die ervoor zorgen dat je benen en rug minder pijn doen en sneller herstellen. Een deel van de oefeningen kun je thuis doen, ’s morgens in bed of ’s avonds op de bank. De andere oefeningen zijn juist geschikt voor het werk, met of zonder die naaldhakken aan! (door Mirjam Broekhoff www.yogametmirjam.nl)

Beter Slapen, 18.30 – 19.45

Elke morgen uitgerust wakker worden: voor sommigen is dat vanzelfsprekend, anderen liggen er wakker van. Toch is beter slapen niet zo moeilijk als je denkt. Op zoek naar een goede nachtrust? Dan is deze workshop iets voor jou! (door: www.fitternederland.nl)

Persoonlijk Leiderschap, 18.30 – 19.45

Jamie van Dorland is de trainer die de workshops Persoonlijk Leiderschap in de avond gaat verzorgen.

Na een succesvolle afronding van de opleiding Toegepaste Psychologie, is hij nu bezig met zijn universitaire Master. Jamie is een ervaren trainer voor jongeren bij CNV Vakmensen.Als jongere zal hij Persoonlijk Leiderschap vanuit een hele andere invalshoek benaderen. In deze workshop ga jij interactief nadenken over vraagstukken als; Wie ben ik? wat wil ik? Hoe ga ik dat bereiken? Wat heb ik daarvoor nodig? En niet te vergeten, welke talenten kan ik daarbij inzetten! (door: www.bonderwijs.nl)

Werken en zorgen. Dat werkt niet lekker, 18.30 – 19.45

Al heb je nog zo'n fijne baan, dan kunnen (privé) zorgen je functioneren beïnvloeden. Misschien tob je wel over je financiën. Of heb je naast je baan ook nog een zorgtaak voor je vader, moeder, kind of partner? Wij zijn benieuwd hoe jij als werknemer deze zaken combineert met je werk, en het hoofd boven water houdt. Praat je hierover met je collega’s of werkgever, of doe je dit juist bewust niet? Weet je op welke regelingen je aanspraak kunt maken?

De workshop `Zorgen dat werkt niet lekker’ geeft inzicht in de invloed van zorgen op je werk-privé balans, en wat kun je doen om niet overbelast te raken? (door: www.cnvgeldzorg.nl)

Schermen, 18.30 – 19.45

Laat je inspireren door deze mooie en voor sommigen toch ongewone sport. Quinton Faas,  Nederlands kampioen bij de junioren en sinds 2016 trainer bij diverse schermverenigingen, geeft deze clinic waarbij jij actief mee kan doen in de buitenlucht! Voor beschermende schermkleding wordt gezorgd! En Garde! (door: www.quintonfaas.nl)

Luister jij naar je lichaam, 18.30 – 19.45

Ons hoofd bepaalt vaak wat we doen. En ons lichaam reageert hier op. Hoe zou het zijn als je dat omdraait en meer luistert naar wat je lichaam je vertelt? Dat alles meer in balans komt en we ons blijer voelen? Deze workshop laat zien hoe je dat zelf kan doen! (door: Tea Brilman van www.wiysnederland.nl)

Buigzaam op de bouwplaats, 18.30 – 19.45

Door de soms zware omstandigheden op een bouwplaats, lijkt het soms stoer om je lichaam als gebruiksvoorwerp te behandelen. Vaak krijg je daar op latere leeftijd spijt van. Maar zorgen voor je eigen lichaam en geest behoort niet echt tot de favoriete gespreksonderwerpen in de keet. In deze workshop leer jij op een bewuste manier omgaan met je lichaam. Je creëert bij jezelf een andere manier van denken die op de langere termijn alleen maar een positieve uitwerking heeft op jou als persoon en op je omgeving. Hogere wiskunde is overbodig en een fantastisch strak lichaam ook! Deze workshop wordt gegeven door een man die zelf ruim 30 jaar op de bouwplaats heeft doorgebracht. Hij heeft aan den lijve ondervonden dat schade aan je lichaam eenvoudig te voorkomen is met simpele oefeningen. (door: Bart Dieben www.bendie-yoga.com)

Mindful Walk, 18.30 – 19.45

In de mooie omgeving van de Stayokay Arnhem ga je samen met Martijn Mensink, eigenaar van Mindful Run Nederland, genieten van een ontspannen Mindful Walk. Martijn Mensink heeft de afgelopen 2 jaar meer dan 400 wandelcoaches/instructeurs opgeleid. Het unieke van deze Mindful Walk is dat je op een ontspannen manier gaat kennismaken hoe je Mindfulness en ademhalingstechnieken kunt toepassen tijdens het bewegen. De Mindful Walk is zo opgezet dat iedereen kan meedoen. Mindful Run/Walk staat voor minder stress en je uithoudingsvermogen vergroten. Ben jij klaar voor een Mindful Walk met Martijn? (door: www.mindfulrun.nl)

Workshops vanaf 20:00 uur

Yoga en fysieke (spannings)klachten, 20.00 – 21.15

Wist je dat het beoefenen van yoga kan helpen bij het verminderen van fysieke (spannings)klachten? Ja! Yoga kan verlichting brengen bij rug-, schouder- nek-  en andere lichamelijke spanningsklachten. Tijdens deze down-to-earth yogaworkshop staan we stil bij een goede lichaamshouding en doen we specifieke yogahoudingen voor rug, schouders en nek. De les is toegankelijk voor iedereen. Heb je chronische of acute klachten, deel dit dan even voor aanvang van de les met de yogadocente. (door: Nelleke van Dulken - van Kempen www.liefyoga.nl)

Happy@Work, 20.00 – 21.15

Beeld je eens in! Je voelt je helemaal energiek en blij want je mag weer aan het werk. Jij vindt je werk leuk en je bent trots op wat je doet. Een mooie droom? Natuurlijk niet, het kan echt!  Het hebben van werkplezier werkt net als een balans. Als je op je werk veel dingen hebt waar je plezier van krijgt dan kun je ook veel meer stress aan en voel jij je minder onzeker. In deze workshop krijg je praktische tips om je werkplezier te vergroten. Ontspannen, bewegen, wat maakt jou blij, het komt allemaal aan bod. Laat zien wie jij bent en wat je gelukkig maakt, daarmee ga jij aan de slag tijdens deze happy@workshop! (door: Cindy Brokking www.deverkooptrainer.nl)

Schermen, 20.00 – 21.15

Laat je inspireren door deze mooie en voor sommigen toch ongewone sport. Quinton Faas,  Nederlands kampioen bij de junioren en sinds 2016 trainer bij diverse schermverenigingen, geeft deze clinic waarbij jij actief mee kan doen in de buitenlucht! Voor beschermende schermkleding wordt gezorgd! En Garde! (door: www.quintonfaas.nl)

Job Crafting, 20.00 – 21.15

Wordt ook wel “baanboetseren” of “sleutelen aan je baan” genoemd. Het is mogelijk om met meer plezier en energie naar je werk te gaan, als jij de mogelijkheid hebt om zelf aanpassingen te doen in je werk. Het doel van jobcrafting is niet alleen om jou het werk te laten doen wat jij “leuk” vindt. Het gaat erom om jou zoveel mogelijk de taken te geven die het beste aansluiten bij jouw persoonlijke sterke kanten, want dat ‘soort’ werk hou je echt een stuk(je) langer vol! (door: www.jamesloopbaan.nl)

De 5 stappen naar jouw gedragsverandering, 20.00 – 21.15

In deze workshop leer jij de 5 principes kennen waarmee ook jij effectief je gedrag kunt veranderen. ‘Ik wil gezonder eten, meer bewegen, maar het lukt me in de waan van de dag niet.’ ‘Ik wil me minder mee laten voeren door alle stress op het werk, maar ga er uiteindelijk steeds toch weer in mee.’ Klinkt bekend? Toch is gedragsverandering minder lastig dan je misschien denkt. Aan het einde van de workshop ken jij de stappen waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze werken. En je hebt een start gemaakt om het gedrag dat jij het liefste wilt wijzigen te veranderen. (door: Martijn Veldkamp van www.hiddenmotor.nl)

Alles draait om hormonen, het is maar dat je het (w)eet, 20.00 - 21.15

Herkenbaar? Overgewicht rond je middel, terwijl je niet echt veel eet. Direct na het (avond)eten alweer zin hebben in zoet. Je doet veel aan sport maar verliest geen grammetje gewicht. Je slaat als man vet op rond je buik- en borstspieren. Je zit in de overgang en de kilo’s vliegen er aan.

Natuurlijk zijn niet alle hormoon verstorende zaken te beïnvloeden door voeding & leefstijl. Maar daar waar het wel kan is het een grote winst! Meer weten over de invloed van hormonen? Volg deze wervelende workshop door Sandra Braat. (door: www.foodandfitbysandra.nl)

Die eet slim, 20.00 – 21.15

Je hoort de laatste tijd zoveel over voeding, maar wat is nou het juiste om te nemen? Welke keuzes kan jij maken? Ben jij jezelf aan het vullen of voeden? Het wordt een praktische workshop, waarbij je met verschillende quick wins naar huis gaat om mee aan de slag te gaan! Nieuwsgierig geworden naar het voedingsadvies van deze energieke diëtiste, leefstijlcoach, topsporter en personal trainer? Volg dan deze smakelijke workshop van Daniëlle Gommers. (door: www.dieetslim.nl)

Happy@workmarkt

Maak(t) je werk leuker! De hele dag staan er standjes. Er is veel te ontdekken tijdens de happy@workmarkt. Dit is maar een fractie van het aanbod:

 • Werk veilig, houd plezier, kijk vooruit en doe de stresstest bij Volandis 
 • Ontvang Loopbaanadvies van de loopbaancoaches van James Loopbaan 
 • Ga in gesprek over scholingsvouchers van diverse ontwikkelfondsen waaronder Metaal & Techniek
 • Test je talent en ontdek waar je goed in bent
 • Meet de gemoedstoestand van jouw lichaam met scancoaching
 • Stel pensioenvragen aan pensioenconsulenten van CNV Vakmensen
 • Ontspan tijdens stoelyoga
 • Geniet van een mini make-over

Wanneer

Maandag 19 november 2018

Hoe laat

14:00 tot 22:00

Waar

Stayokay Arnhem, Diepenbrocklaan 27, 6815 AH ArnhemWord nu lid van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen 
 • Rechtshulp voor werk en privé 
 • Hulp bij je belastingaangifte 
 • Korting op verzekeringen 
 • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting