Vervolg cao traject a.s.r.

De eerste twee onderhandelingsrondes voor een nieuwe cao hebben plaats gevonden. We zijn nog niet aan het delen van de voorstellen toegekomen. De reden hiervan is dat we gezamenlijk een uitvraag onder werknemers van a.s.r. willen doen over de cao en omdat a.s.r. een onderzoek wil doen naar het loongebouw.

Uitvraag aan werknemers

Op initiatief van a.s.r. wordt er deze week een vragenlijst uitgezet namens partijen. De bonden zijn betrokken geweest bij de formulering van de vragen. Het is een betrekkelijk korte vragenlijst waarmee partijen een indruk willen krijgen van de mate waarin cao onderwerpen leven onder medewerkers.

Op 20 maart bespreken we de uitkomsten. Wij hebben duidelijk aangegeven dat partijen vrij zijn in het doen van voorstellen. We zijn dus niet gebonden aan de uitkomsten van de vragenlijst.

Onderzoek loongebouw

a.s.r. wil onderzoek laten doen naar het loongebouw. a.s.r. wil de bonden betrekken bij dit onderzoek. Het loongebouw is onderdeel van de cao. Aanpassingen van het loongebouw moeten met de bonden overeengekomen worden.

Donderdag zijn wij als partijen meegenomen door een adviseur van de AWVN in de opbouw van het loongebouw. Dit was een technische uitleg. Wij hebben gevraagd om de problemen die a.s.r. wil oplossen voor ons op papier te zetten. Deze zullen wij aan onze interne deskundigen voorleggen. De bedoeling is om de deskundigen van de bonden samen met de AWVN een aantal voorstellen te laten doen waarmee deze problemen opgelost kunnen worden. Aan de cao-tafel zal besproken welke variant het best passend is en hoe eventuele financiële consequenties opgelost moeten worden.

Vervolg

Op 6 maart is het volgende overleg gepland. We houden je op de hoogte.


Ontvang je deze nieuwsbrief maar werk je bij Aegon laat mij dit dan weten.

Heb je vragen of wil jij iets doen voor het CNV? Neem dan contact met mij op.

Namens de kaderleden,

Met vriendelijke groet,

Henk Jongsma,

h.jongsma@cnvvakmensen.nl

06-22383073.

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error