Update zesde cao-overleg Verzekeringsbedrijf

Tijdens het voorlaatste cao-overleg op 13 december zijn de cao-partijen elkaar op een flink aantal onderwerpen genaderd, waaronder het loon.

Er wordt gesproken over zes respectievelijk negen procent loonsverhoging over 12 maanden. Wat betreft pensioen gaan de gesprekken over bijvoorbeeld de minimale bijdrage van de werkgever bij een vlakke premie.

Overige onderwerpen

Overige onderwerpen die tijdens het gesprek aan de orde kwamen, zagen op duurzame inzetbaarheid, mantelzorg, ouderschapsverlof, 5 mei als doorbetaalde vrije dag, onderzoek naar een mogelijke loonkloof, meer- en overwerk en de Vitaliteitsregeling.

Volgend overleg 19 december

Alhoewel partijen elkaar voor een belangrijk deel tegemoet zijn gekomen, staan er nog belangrijke punten op de agenda om verder over te onderhandelen. CNV, FNV de Unie en de vertegenwoordiging van de werkgever doen hun best om tijdens het laatste geplande cao-overleg op dinsdag 19 december tot een voorlopig akkoord te komen die zij kunnen voorleggen aan hun achterban.

Heb je nog vragen

Wij houden jullie op de hoogte van verdere vorderingen. Wil je meepraten of vragen stellen, of het hele cao-traject bekijken, ga dan naar de cao-pagina Cao Verzekeringsbedrijf | CNV Vakmensen

André Mulder, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 8191 9869 / a.mulder@cnvvakmensen.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error