Update cao NN, jouw mening gevraagd

Inmiddels hebben we vijf onderhandelingsrondes gehad. Graag geven we jou een update en horen we van jou wat jij vindt van wat er nu op tafel ligt.

Ontwikkelingen

CNV Vakmensen voert samen met de collega vakorganisaties sinds eind september cao onderhandelingen met NN. We hebben afgesproken er naar te streven nog dit jaar de onderhandelingen af te ronden. Sinds onze vorige nieuwsbrief op 6 november jl. hebben wij twee dagen van onderhandelingen achter de rug. In die twee dagen is er veel gebeurd.

NN heeft, na een mager startbod, een belangrijke tegemoetkoming gedaan in het sociaal plan en hebben ze het loonbod verhoogt. Ook heeft NN ons voorstel overgenomen om een generatieregeling aan te bieden aan de medewerkers. Daarentegen heeft CNV Vakmensen ook een aantal van de eigen voorstellen ingetrokken en het voorstel voor salarisverhoging aangepast. Wat er nu op tafel ligt willen we graag met jullie bespreken.

Als bijlagen bij deze nieuwsbrief vind je het verslag van het cao overleg en het laatste bod van NN.

Ledenbijeenkomst

Op woensdag 22 november van 9 tot 10 uur organiseert CNV Vakmensen een online ledenbijeenkomst. In deze vergadering lichten we de onderhandelingen verder toe, kun jij vragen stellen en willen we ook graag jouw mening horen. Geef je hiervoor op via m.denheijer@cnvvakmensen.nl Vlak voor de ledenbijeenkomst ontvang je dan een link.

Wat vind jij?

Wil jij je mening geven maar ben je verhinderd op 22 november? Lees dan in de bijlage bij deze nieuwsbrief het verslag van het cao overleg en stuur een mail met jouw visie naar CNV Vakmensen. Dit kan via: m.denheijer@cnvvakmensen.nl

Wij willen graag weten wat leden vinden, want we doen het voor jou. Wat vind jij van het aanbod van NN? Wat is voor jou het belangrijkste onderwerp van deze cao-onderhandelingen? Waar kun jij je absoluut niet in vinden? Houd er wel rekening mee dat NN heeft aangegeven dat wat hen betreft er weinig tot geen onderhandelruimte meer is na de concessies die ze al hebben gedaan.

Vervolgoverleg

Het laatste cao overleg is eind november. Op deze laatste dag moet er toegewerkt worden naar een eindresultaat. Ook NN heeft aangegeven dat ze de medewerkers dan duidelijkheid willen geven. Wil je schriftelijk reageren, doe dit dan uiterlijk op maandag 27 november 2023. En/of sluit je aan bij de online ledenbijeenkomst op 22 november 2023.

Reageren, contact en vragen stellen

Op de cao pagina kun je reageren en je vragen stellen en is al het nieuws over de cao na te lezen. Ook kan je per e-mail naar mij reageren. Ik lees graag jouw reactie! Of laat het mij weten via onderstaande contactgegevens.

Martijn den Heijer, bestuurder/onderhandelaar
T 030 751 1950 / m.denheijer@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren op dit bericht?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error